Bemutatkozott a vízálló LG Optimus GJ E975W

Farkas Norman - 2013. május 23.

A kisebbik dél-koreai gyártó hivatalosan lerántotta a leplet az Optimus G E975 új, vízálló kiadásáról, melyet Optimus GJ E975W néven ismerhetett meg a nagyközönség. A fekete és piros színekben megjelenő újdonság ára 600 dollár körül alakul.

A várakozásoknak megfelelően Tajvanon hullott le a lepel az LG Optimus G vízálló változatáról, mely nem csak ellenállóbb, hanem nagyobb is az alapmodellnél. (Míg az Optimus G E975 131,9 x 68,9 x 8,5 milliméteres, addig az új Optimus GJ E975W 136,9 x 68,9 x 9,9 milliméteres.)

A jövevény IPX7 tanúsítvánnyal rendelkezik, ami annyit tesz, hogy akár fél órát is gond nélkül képes túlélni egy méter mély vízben. Tudását tekintve az Optimus GJ nem sokban tér el a G-től: működéséért egy négymagos, 1,5GHz-es Qualcomm Snapdragon processzor felel, amit 2GB RAM, 16GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, 2280mAh kapacitású akkumulátor, WiFi, Bluetooth (4.0) és GPS modul, valamint 13 megapixeles hátlapi kamera egészít ki. A mobil előlapján egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD IPS érintőképernyő kapott helyet.

Az ePrice értesülései szerint az új kütyü júniusban, fekete és fekete-piros színekben landol a tajvani piacon, várható ára 600 dollár körül alakul. Egyelőre sajnos rejtély, hogy az LG egyéb régiókban is forgalmazni fogja-e a mobilt.

Mivel a Sony egy új trendet teremtett vízálló csúcsmodelljével, az Xperia Z-vel, valószínű, hogy az LG hasonló kaliberű (bár nem Full HD megjelenítővel megáldott) üdvöskéje sikereket ér el a piacon. Hamarosan a Samsung is beszáll a buliba az S 4 vízálló kiadásával, tehát rohamosan bővül a választék ebben a nemrég született szegmensben.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza