Többet nem hagyod el a bőröndöd – Bag2Go [Videó]

Czipperer Dia - 2013. június 10.

Nem kell azon aggódnunk, vajon megkerül-e bőröndünk, ha elkallódott például a repülőtéren. Egy új megoldásnak köszönhetően ez többé nem fordulhat elő.

Mobillal irányítható bőröndről már írtunk korábban, melyet még húznunk sem kell magunk után: követ minket, hiszen képes érzékelni és fogadni a jeleket a felhasználó mobiltelefonjáról. Ha azonban mégis meg kell válnunk tőle, akkor igazán jó megoldás a Bag2Go, amely GPS vevőt, 2G mobile chipet és RFID chipet tartalmaz, így könnyen meghatározhatjuk a pontos helyét. Három szenzort is tartalmaz, így telefon segítségével könnyen érzékelhetjük a jeleket.

 

Egyelőre arról nincsenek biztos információk, hogy az alkalmazás, amellyel érzékelhetjük bőröndünk pozícióját, milyen operációs rendszereket támogat. A képen egy iPhone alkalmazás látható, de remélhetőleg androidos telefonokkal is működik. 

 

 

Az Airbus állítólag a német bőröndgyártó Rimowával és a T-Mobillal dolgozott együtt, hogy megalkossák a prototípust. A gyártó nem tervezi, hogy közvetlenül értékesíti ezeket a bőröndöket, hanem a technológiát légitársaságoknak adják el, akik aztán a bőröndöket bérbe adják az utasoknak, amikor utaznak. Más elképzelések is vannak, egyelőre még nem tudni pontosan, hogyan érkezik a piacra.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza