Xperia Z Ultra – megérkezett világ legnagyobb Full HD kijelzős okostelefonja

Kütyü Magazin - 2013. június 25.

Megérkezett az Xperia Z Ultra, amelyben 2,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 800 teljesít szolgálatot, emelett 4G LTE képeséggel rendelkezik. A készülék nem csupán méretével, hanem karcsúságával is kitűnik a többi Xperia modell közül, és emellett még víz- és porálló is.

Tökéletes teljesítmény a világ leggyorsabb okostelefon processzorával

Az Xperia Z Ultra a világ leggyorsabb okostelefon processzorával rendelkezik – a HD Voice támogatott Qualcomm Snapdragon

 800 processzor, kiegészülve a Sony ClearAudio+ módjával és az xLOUD hangzásjavítóval, nemcsak egyedülálló sebességet és teljesítményt szolgáltat, hanem páratlan hang és audio minőséget is kínál.

A STAMINA üzemmód jelentősen akár négyszeresére növeli a készenléti időt, mivel felismeri, mikor nincs használatban a telefon, és automatikusan kikapcsolja azokat a funkciókat, melyek nem szükségesek, miközben tovább futnak a korábban felhasználó által megjelölt applikációk, illetve a figyelmeztetők. Amint a bekapcsoló gomb ismét megnyomásra kerül, a képernyő életre kel, és ismét minden alkalmazás fut. 

Üzletre tervezve

Az Xperia Z Ultra a gyorsan reagáló képernyőjének és a kézírás-felismerő szoftverének köszönhetően – mely kompatibilis stylus-szal és tollal (olyan kapacitív stylus-szal és fém tollal, melynek átmérője nagyobb, mint 1mm) az ideális üzleti partner. Akár telefonhívások közben is készíthetőek vele jegyzetek, vagy rajzok így az aktuális ötletek nem vesznek. Az egyszerűen váltható billentyűzet ideálissá teszi egykezes szövegbevitelhez és multi-taskinghoz is, az egyedi kis alkalmazásokkal pedig még hatékonyabbá válik a munka, mivel az egyes ablakok közötti időveszteség nélküli lehet váltani.

Az erős biztonsági architektúrának köszönhetően mind az üzleti, mind a személyes adatok biztonságban vannak a több felhasználós fiókkezeléssel, mely gyorsan és könnyedén beállítható. A jövőben további üzleti alkalmazások megjelenése várható az egyes szoftverfrissítések folyamán, ezzel biztosítva a legjobb okostelefon élményt – legyen szó munkáról vagy szórakozásról. 

Ultra kapcsolódás

Az egy érintéses funkcióknak köszönhetően egyszerűen és gyorsan oszthatóak meg zenék, fényképek és videók okostelefonról számos olyan NFC-képes Sony eszközzel, mint például hangszóró, SmartWatch, vezeték nélküli headset vagy akár TV. Az eszközök köre folyamatosan számos új és innovatív kiegészítővel bővül.

Az SBH52 Smart Bluetooth Headset-tel egyszerűen kezelhetőek a hívások is anélkül, hogy telefont elővennénk a táskából. Az OLED kijelzőn kényelmesen barangolhatunk a híváslistákban, elolvashatóak az üzenetek és látható, kitől érkezik hívás. Használható akár sztereo zenelejátszóként is, a kedvenc zenék vagy az RDS-es FM rádió hallgatására. A készülék párosításához oda kell érinteni az Xperia Z Ultra-hez vagy bármilyen más NFC-képes készülékhez. A készülék nemcsak karcsú, de minimalista dizájna még cseppálló is, így bárhol, bármilyen időjárási körülmények között használható.

A legújabb generációs SmartWatch, a SmartWatch2 SW2, segítségével anélkül követhetjük, mi történik a telefonon, hogy kivennénk a táskából vagy zsebünkből a készüléket. A SmartWatch2 egy igazi multifunkciós digitális óra és telefon vezérlő, amivel megnézhetjük az értesítéseket, irányíthatjuk a zenelejátszót és egy érintéssel kapcsolódhatunk NFC képes Bluetooth headsethez az egyszerű híváskezelés érdekében. A vízálló dizájn még sokoldalúbban felhasználhatóvá teszi, és könnyen személyre is szabhatjuk bármilyen hagyományos karóra szíjjal is. Használható egyedülálló óraként vagy okostelefonnal együtt is. Az új generációs készülékhez több mint 200 alkalmazás érhető el, és a nyílt API miatt várhatóan a SmartWatch2-re is hamarosan elindulnak a fejlesztések a felhasználók által.

A DK30 típusú mágneses töltőállomás újszerű mágneses csatlakozójába akár egy kézzel is egyszerűen és szorosan állítható bele a készülék akár borítójával együtt. Amíg a telefon tölt, addig is nézhetőek rajta akár filmek is a megfelelő betekintési szögnek köszönhetően. 

Xperia Z Ultra főbb tulajdonságai:

  • 6.4” Full HD TRILUMINOS mobil kijelző, X-Reality mobil meghajtóval
  • Ultra vékony, vízálló és porálló (IP55/58) strapabíró dizájn
  • 2.2 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzor és 4G LTE-képesség
  • Írj és skiccelj rá bármilyen ceruzával és a kiválasztott stylus-szal vagy tollal (kapacitív stylus vagy fém toll, 1mm-nél nagyobb átmérővel)
  • 8 megapixeles kamera Exmor RS mobil szenzorral és HDR rögzítéssel videók és fényképek készítésekor is
  • Tartozékok széles tárháza a prémium szórakoztatásért
  • STAMINA mód a kiváló akkumulátor időtartamért

 

Az Xperia Z Ultra 2013 harmadik negyedévétől lesz elérhető világszerte (a pontos elérhetőség piaconként változhat).

 

Vissza