Sense 5 nélkül marad a HTC One S

Farkas Norman - 2013. július 3.

A tajvani gyártó megerősítette, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a One S nem részesül a Sense 5 kezelőfelületet is tartalmazó Android 4.2 Jelly Bean rendszerfrissítésben.

Rossz hírünk van a One S tulajdonosok számára, ugyanis a HTC megerősítette, hogy a korábbi infók dacára már semmilyen további frissítéssel nem látja el a készüléket, azaz sem a One fedélzetén debütált Sense 5 kezelőfelület, sem pedig az Android rendszer 4.2 Jelly Bean verziója nem lesz rá elérhető.

A tavalyi One trió középső tagjának fedélzetén tehát az Android 4.1 Jelly Bean marad a végleges rendszer, ami érthetetlen, hiszen remek hardveres felszereltséget tudhat magáénak és kevesebb mint 18 hónapja van a piacon.

A tajvani gyártó nem árulta el a döntés okát, de nyilván ő is tisztában van a súlyával, hiszen egyértelmű, hogy nem elég az új készülékek megvásárlására ösztönözni a felhasználókat, hanem a megfelelő terméktámogatás is szükséges a hosszú távú piaci sikerek eléréséhez.

A HTC példát vehetne például a Samsungról, aki a már több mint két éves Galaxy S II számára is kiadja az Android 4.2 Jelly Bean frissítést – biztosítva ezzel megannyi júzer elégedettségét, remek hátszelet adva ezzel a márkahűségüknek.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza