Díjat kapott a Ricoh Pro C901 és a Pro C901S Graphics Arts +

Kütyü Magazin - 2013. július 8.

A Ricoh Pro C901 és a Pro C901S Graphics Arts + digital presses a "Best Production Cut-sheet Printers – Light Production" kategória győztese lett a június 26-án megtartott FESPA londoni rendezvényén, a hetedik European Digital Press Association (EDP) Awards elnevezésű versenyben.

 

A rangos EDP Awards azokat a leginnovatívabb nyomtatókat, utómunkálatokat végző berendezéseket, szoftvereket és fogyóeszközöket díjazta, amelyek a nyomdaiparon belül 2012./2013. évben bevezetésre kerültek. A Technikai Bizottság a szigorú irányelvek betartása mellett javaslatot tesz az EDP tagjai számára, akik végső jóváhagyásukat adják a díjakhoz. Az EDP Award, mint minőségi védjegy és valódi innováció, Európa-szerte tekintélyes elismerésnek számít.

„Amire igazán büszkék vagyunk a Ricoh-nál, az a kereskedelmi nyomtatás portfóliójának innovatív funkciói, valamint a nagy teljesítmény és tartósság, ezért nagyszerű érzés a független szakértők által elbírált, a kategória legnagyobb elismeréseként kapott díj. Továbbra is azon dolgozunk, hogy díjnyertes megoldásokat nyújtsunk a kereskedelmi nyomdák számára, melyek segítségével jövőbe mutató és értéknövelő módon szolgálhatják ügyfeleiket”  – állt Peter Williams ügyvezető alelnök, a Production Printing Business Group európai vezetője nyilatkozatában.

Ricoh Pro C901
 

A Ricoh Pro C901 és a Pro C901S Graphic Arts + digital presses kereskedelmi és vállalati nyomtatók nagyobb termelékenységet, rugalmasságot, valamint jobb minőséget és profitabilitást nyújtanak, s az előző modellekhez képest 20%-kal hosszabb életciklussal rendelkeznek, havi 700.000 nyomat terhelhetőség mellett. A hasznos működési időt növelik a nagyobb méretű festéktartályok, melyek kevesebb cserét igényelnek. A hordozók maximális 350gsm értékű beállításai alapkiépítésben érhetők el ennél a két modellnél – a folyamatosan frissülő médiakönyvtárral együtt – a választási lehetőségek kibővítése érdekében.

 

Ricoh Pro C901S

 

Ricoh Pro C901 and Pro C901S Graphics Arts + digital presses modellek egy úgynevezett HyperRIP-pel rendelkeznek, amivel a teljesítmény növelése érdekében több oldalkezelő feladat is elvégezhető. E digitális nyomdagépek az Xobjects caching funkcióval az Xobjects tartalmú PDF fájlokat olyan sebességgel képesek nyomtatni, mint azelőtt csak a VDP formátumoknál volt elérhető. Ezenkívül inline feladatszerkesztő és előre beállított gyorsgomb lehetőségeket is kínálnak. Ez utóbbi egy olyan hatékonyságnövelő funkció, amivel a különböző feladatokhoz előre definiálhatja a virtuális nyomtatóknál használt beállításokat és a feladatlistában található gyorsválasztó mappákat.

Ez a rendszer is része a Ricoh ”zöld” kezdeményeseinek, melyekkel elősegíti a fenntarthatóságot az újrahasznosítás és a CO2 kibocsájtás csökkentése által (Ricoh’s Carbon Balanced Printing Programme).

Kulcsszavak: Ricoh, díj, nyomtató
Vissza