Idén érkeznek a megújult Kindle Fire táblagépek

Farkas Norman - 2013. július 10.

A friss hírek szerint az Amazon három új készülékkel szeretné bővíteni táblagép portfólióját a közeljövőben. A még idén bemutatkozó modellek elsősorban kijelző felbontás és dizájn frontján mutatnak előrelépést a korábbi Kindle Fire tabletekhez képest.

Egy ideje nem érkezett hír az Amazon háza tájáról, hogy mégis milyen kütyük fognak csatlakozni az átszabott Android rendszerrel hódító Kindle Fire tabletsorozathoz. Ez most változott, a BGR forrásai ugyanis elárultak néhány dolgot a vállalat készülőben lévő eszközeiről.

Állítólag három új táblagép megjelenésére számíthatunk, méghozzá idén, a vásárlási lázat magukkal hozó ünnepek előtt.

Az egyik modell a Kindle Fire ráncfelvarrt kiadása lesz, melynek 7 hüvelykes megjelenítője elméletileg 1024 x 600 helyett 1280 x 800 pixel felbontással bír majd, így egy szintre kerül a jelenleg eggyel felette álló Kindle Fire HD-vel.

A frissített Kindle Fire HD kijelzője is marad 7 colos, felbontása viszont a Full HD-t is verheti, az infók szerint ugyanis 1920 x 1200 képpontot tud megjeleníteni, tehát rendkívül éles képpel kecsegtet.

A Fire HD 8.9 is kap egy utódot, melynek 8,9 hüvelykes kijelzője 2560 x 1440 képpontos lesz, így rendkívüli pixelsűrűséget tudhat magáénak.

Mindhárom készülék könnyebbnek ígérkezik elődjénél, mi több külsejükben is változásokat hordoznak; gombjaik új elrendezést kapnak, házuk pedig szögletesebb lesz, s ezáltal a lazaság helyett eleganciát sugároznak magukból.

 

 

A jövevények árát még nem határozta el a kereskedő, de arra törekszik, hogy a tavalyi modellek árcédulája kerüljön át rájuk. Ha ezt valamiképp sikerül elérnie, akkor például az új Kindle Fire csupán 159 dollárt kóstál majd.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza