Töltötte volna az iPhone-ját – most kómában van

MTI Sajtóadatbank - 2013. július 19.

Kómában van egy 23 éves kínai férfi Pekingben, mert nem eredeti töltővel próbálta iPhone 4 készülékét feltölteni, és elektromos áramütést szenvedett - jelentette a pekingi esti hírlap nyomán a kínai média. Egy héten belül ez volt a második - nagy nyilvánosságot kapott - telefonos baleset Kínában.

A Csilin tartományból származó Vu Csien azóta is Peking Hajtien kerületi kórházában van. Kezelőorvosa szerint Vunak a sokk idején megállt a szíve, ami miatt agya nem kapott oxigént. A hamis töltő márkáját nem közölték, de abból értesülések szerint bőven találni a különböző elárusító helyeken, piacokon Kína-szerte. Az ügyben megszólaltatott ügyvéd szerint a gyártó perelhető.

A Hszincsiang-Ujgur autonóm területen egy töltés alatt álló iPhone készülék használata közben ért halálos áramütés egy 23 éves kínai nőt. Az Apple közleményében "mély sajnálatát fejezte ki a szerencsétlen baleset" miatt, együttérzéséről biztosította a családot és közölte, hogy maga is ki kívánja vizsgálni az eset körülményeit.

 

 

 

 

 

Kulcsszavak: iPhone, töltő
Vissza