Motorola Droid Ultra, Maxx és Mini – megérkeztek

Farkas Norman - 2013. július 24.

A Motorola tegnap hivatalosan leleplezte legújabb, Verizon szolgáltatónak szánt exkluzív Droidjait. A Droid Ultra kivételes karcsúsággal ötvözi a prémium anyaghasználatot és a teljesítményt, a Droid Maxx az üzemidőre kényes felhasználókat célozza meg, a Droid Mini révén pedig kedvező áron érhetők el a HD megjelenítő előnyei.

Tegnap bemutatkoztak s rögtön előrendelhető státuszba is kerültek a Motorola új okostelefonjai,a  Droid Ultra, a Droid Maxx és a Droid Mini. A trió tagjait a Verizon exkluzív készülékeiként ismerhette meg a nagyközönség. A két nagyágyúra leadott rendeléseket augusztus 20-án teljesíti a szolgáltató, a Droid Mini érkezésére viszont további 9 napot várni kell.

A tavalyi modellek (Droid RAZR HD és RAZR MAXX) árazását követve a Droid Ultra 199,99, a Droid Maxx pedig 299,99 dollárért lesz megvásárolható hűségnyilatkozat aláírásával a szolgáltatónál. Nem meglepő módon a Droid Minihez lehet majd a legolcsóbban hozzájutni, előfizetéssel 99,99 dollárt kóstál majd a kicsike.

Motorola Droid Ultra

 

Az újdonságok felszereltségéről annyit lehet tudni, hogy a Motorola első saját fejlesztésű chipsetje, a Motorola X8 Mobile Computing System teljesít bennük szolgálatot, mely többek között egy kétmagos, 1,7GHz-es processzort és egy négymagos grafikus gyorsítót tartalmaz.

A mindössze 7,18 milliméter vékony – s ezzel állítólag „a világ legkarcsúbb LTE okostelefonja” címet birtokló – Droid Ultra előlapján egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD OLED érintőképernyő terül el, kevlár borítású hátlapján pedig egy 10 megapixeles, LED villanóval segített kamerát találunk. A repertoárban WiFi, Buletooth (4.0 LE) és A-GPS modul, 2 megapixeles előlapi kamera, 2000mAh kapacitású akkumulátor, illetve EV-DO, 4G LTE és HSPA+ támogatás is fellelhető. A készülékházat egyébként vízlepergető nano réteg fedi, így a mobil az átlagnál ellenállóbb a folyadékkal és a szennyeződésekkel szemben. Szoftveres újításokban sem szenved hiányt a telefon, ezek közül a hangalapú, érintésmentes vezérlés a legérdekesebb.

A Droid Maxx tudás terén sokban hasonlít az Ultrához, ám hátlapja alatt egy nagyobb, 3500mAh kapacitású akkumulátor bújik meg, mely akár 48 órányi aktív használatot is kibír egy feltöltéssel. Az izmosabb telep használata némi kompromisszummal járt: a Maxx cirka másfél milliméterrel vastagabb (8,5mm) testvérénél.

A Droid Mini 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD érintőképernyővel, egyéb téren pedig a nagy tesók hardverével rendelkezik, így tényleg csak mérete miatt kaphatta a "Mini" nevet.

A három Droiddal nem ért véget a Motorola újdonságok sora, hiszen jövő héten, augusztus elsején bemutatkozik a várva várt Moto X is, mely egyedülálló testreszabási lehetőségekkel indul majd csatába a középmezőnyben.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza