Mégsem vízálló a Galaxy S4 Active?

Farkas Norman - 2013. július 30.

Az amerikai AT&T egyik alkalmazottja arra hívta fel a figyelmet, hogy a Samsung idei csúcsmodelljének strapabíró kiadása mégsem annyira ellenálló, mint azt várnánk, ráadásul a készülék beázásával a garancia is elúszik.

Az AT&T szolgáltató egyik dolgozója próbára tette a Galaxy S4 Active-ot: egy akváriumban úsztatta a mobilt, hogy az erről készült videóval szemléltethessék annak kiemelkedő ellenálló képességét. A próba azonban rosszul sült el, a telefon a vízi kalandot követő percekben elkezdett rendetlenkedni. Mint kiderült, a víz beszivárgott a készülék belsejébe, mert az USB csatlakozót védő dugasz nem látta el megfelelően a dolgát.

Tapasztalatára hivatkozva emberünk arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy hagyják figyelmen kívül a Galaxy S4 Active-ot vízálló okostelefonként hirdető reklámokat, s ha ilyen készüléket vesznek, bánjanak vele úgy, mint egy átlagos ellenálló képességű modellel, azaz ne vigyék a vízbe. A fenti történet egyébként nem egyedi, számos felhasználó panaszkodott már az S4 Active beázása miatt.

További ok a fokozott odafigyelésre, hogy a Samsung garanciája nem terjed ki a víz által okozott károkra – az S4 Active használati útmutatójában ezt részletesen ki is fejti a gyártó.

Mit gondolsz, elfogadható, hogy egy vízállóként hirdetett mobil beázása esetén nem lehet szó garanciális javításról?

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza