Itt a Galaxy Note II felturbózott kiadása

Farkas Norman - 2013. július 30.

Korábban csak pletykákban hallhattunk róla, ám a China Mobile lerántotta a leplet a Samsung Galaxy Note II Snapdragon 600 processzorral meghajtott változatáról, mely sokkal gyorsabb működéssel kecsegtet, mint a tavaly kiadott modell.

Kína legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile tegnap hivatalosan a nagyközönség elé tárta kínálatának legújabb darabját, a ráncfelvarrt Galaxy Note II készüléket.

Az N7108D modellszámú újdonság alapos vérfrissítés eredménye: míg a tavaly piacra dobott Galaxy Note II phabletben négymagos Cortex-A9 processzor és Mali 400 GPU muzsikál, addig a nemrég leleplezett készülékben négy, 1,9GHz órajelű Krait 300 magból építkező Snapdragon 600 processzor és Adreno 320 grafikus gyorsító teljesít szolgálatot. További előrelépés, hogy a frissebb modell már a TD-LTE, FDD-LTE és TD-SCDMA hálózatokat is támogatja az elterjedtebb WCDMA és GSM mellett.

 

 

Egyéb téren nem történt változás a tavalyi eszközhöz képest, azaz a vadonatúj Note II is 5,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású Super AMOLED érintőképernyőt, S Pen kapacitív tollat és 2GB RAM-ot tudhat magáénak. A mobil fedélzetén a friss (de már nem a legfrissebb) Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszer és a TouchWiz kezelőfelület fogadja a felhasználókat.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy a felturbózott Galaxy Note II Kínán kívül is piacra kerül-e.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza