Megérkezett a Panasonic LUMIX DMC-FZ72 és DMC-XS3

Kütyü Magazin - 2013. július 31.

Két új LUMIX fényképezőgép kerül piacra Magyarországon idén szeptemberben: a rendkívüli optikai tulajdonságokkal rendelkező DMC-FZ72, valamint az ultravékony, stílusos megjelenésű DMC-XS3. 

DMC-FZ72 

A DMC-FZ72 elsősorban az általa nyújtott hatalmas nagylátószöggel és az extrém magas 60-szoros optikai zoommal hívja fel magára a figyelmet. A tele tartomány az Intelligens Zoom funkcióval tovább, egészen 120-szoros értékig bővíthető a képminőség minimális romlásával, így realizálva a 2400 mm-es tele végállást. A megdöbbentő számok láttán az sem csoda, ha távcsőre asszociálunk. De hogy ne csak a távolban rejlő apró részletekhez kerülhessünk közelebb, hanem gyönyörű, nagyívű tájképeket vagy beltéri csoportképeket készíthessünk, arról a 20 mm-es nagylátószög gondoskodik, mely az egyébként nagynak számító 24 mm-hez képest mintegy 40%kal nagyobb terület befogását biztosítja azonos távolságból.

Az éles felvételekről POWER O.I.S. optikai képstabilizátor gondoskodik, mely videó készítésekor is jó szolgálatot tesz. A készülék 1920x1080 képpontos felbontású, 25 fps sebességű Full HD mozgóképeket rögzít, mikrofonja pedig a szélzaj nagy részének kiszűrésére is alkalmas, így kristálytiszta, sztereó hangfelvételt készít. Az FZ72 egyaránt támogatja a AVCHD és MP4 formátumot. Az előbbi formátumnak köszönhetően a videók HDTV-n vagy Blu-ray lemezlejátszón könnyedén lejátszhatóak.

A fényképezőgéppel egyaránt készíthetőek 360 fokos függőleges és vízszintes panorámaképek, a kreatív vezérlés és retusálás funkció segítségével pedig a fényképeket 15 különböző effekt segítségével lehet a kép elkészülte előtt vagy akár utólag művészivé tenni.

DMC-XS3

A DMC-XS3 egy ultravékony és divatos megjelenésű ultrakompakt készülék. A mindössze 90 gramm súlyú és 14 mm keskeny fényképezőgép 14,1 megapixeles fényképeket készít és 1/2,33"-os MOS képérzékelőt kapott, ugyancsak alkalmas Full HD (1920 x 1080 pixel) videó készítésére.

 

Az FZ72-es fényképezőgép szeptember elején kerül forgalomba Magyarországon fekete színváltozatban, körülbelül bruttó 125 000 forintos áron. Az XS3 várhatóan szeptember közepétől lesz kapható fekete és barna színváltozatban körülbelül bruttó 40 000 forintos áron. 

 

Vissza