Drágán kezd a Samsung „okoskagylója”

Farkas Norman - 2013. augusztus 16.

Körülbelül 800 dollárt kell majd kicsengetni Kínában a Samsung nemrég leleplezett, kagyló kialakítású okostelefonjáért, amely Hennessy névre hallgat. A kis túlárazás igen rossz hatással lehet a két méretes érintőképernyővel megáldott újdonság sikerére.

A dél-koreai óriás néhány nappal ezelőtt hivatalosan is bemutatta új, Android 4.1 Jelly Bean rendszerű okostelefonját, melynek érdekessége, hogy kagyló – azaz összecsukható-kinyitható – kialakítást kapott. Mivel egy közepes tudású modellről van szó, a legtöbben azt gondolták, hogy vonzó árcédula társul majd mellé, ám úgy fest, hogy a Samsung kicsit túlárazta a nem mindennapi eszközt.

Kínai források szerint a Hennessy várható ára 4 999 kínai jüan, azaz cirka 800 dollár körül alakul, ami – egyedi kialakítás ide vagy oda – rettentően magas, hiszen egy négymagos, 1,2GHz-es processzorral, két 3,3 hüvelykes, 480 x 320 pixel felbontású érintőképernyővel és 5 megapixeles kamerával megáldott készülékről van szó.

Ha valaki nagyon bukik a szétnyitható formára és már nagyon várt egy olyan kütyüt, mely egyesíti ezt a kialakítást az okos funkciókkal, akkor talán be fog ruházni egy Samsung Hennessy-re, ám az ár/érték arányt szem előtt tartó vásárlók biztosan egy nagyobb tudású mobilra (pl. Galaxy S 4) teszik le voksukat.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza