Kütyü a helyes testtartásért: LUMOback 3

Farkas Norman - 2013. augusztus 19.

A LUMO Body Tech bemutatta testhelyzetfigyelő készülékének legújabb generációját, mely kényelmesen viselhető, s folyamatosan okostelefonunkra küldi az összegyűjtött információkat. A LUMOback 3 így segít abban, hogy egészségünk érdekében helyes testtartással éljük mindennapjainkat.

A Google Glass bejelentésével új korszak vette kezdetét a hordható készülékek életében, hiszen azóta sorra jelennek meg az érdekesebbnél érdekesebb kütyük, melyeket testünk valamely részén viselhetünk. Ilyen eszköz a LUMO Body Tech által fejlesztett LUMOback testhelyzetfigyelő is, melynek immár harmadik generációja jelent meg a piacon a közelmúltban.

 

 

A LUMOback 3 nem csak kényelmesebben viselhető elődeinél a bőr légzését nem gátoló övnek köszönhetően, mellyel felvehetjük, de kisebb is azoknál, ráadásul hosszabb – 5-7 napon át tartó – üzemidővel bír. Az új antennával szerelt masina Bluetooth kapcsolat révén, a hozzá tartozó, sajnos egyelőre kizárólag iOS rendszerű kütyükre elérhető alkalmazás segítségével folyamatosan továbbítja okostelefonunkra a testhelyzetünkről összegyűjtött infókat. Így bármikor tájékozódhatunk arról, hogy az adott időszakban helyes volt-e a testtartásunk, eleget mozogtunk-e stb. Már a kapott adatok böngészése is motiválhat a megfelelő, egészséges testhelyzet tudatos felvételére, de a LUMOback figyelmeztetni sem rest (valós időben), ha görnyedten ülünk vagy járunk, túl keveset mozgunk. A speciális öv tehát – megfelelő hozzáállással társulva– hatékonyan képes gondoskodni arról, hogy ne csak akkor húzzuk ki magunkat, ha épp el akarunk csábítani valakit.

A helyes testtartásra „nevelő” kütyü ára cirka 150 dollár, itt olvashatsz róla bővebben.

 

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza