Nokia Sirius tablet – iPad kihívó Windows alapokon

Farkas Norman - 2013. augusztus 27.

A finn gyártó brutális hardverrel és Lumia dizájnnal indítja csatába Windows RT rendszerű „Sirius” táblagépét az Apple iPad ellen. A jövevény várhatóan szeptember végén, New Yorkban mutatkozik be a nagyközönségnek.

Kiderült, hogy a nemrég lencsevégre kapott Nokia táblagép Sirius kódnéven fut, s a finnek igen ütős felszereltséget szánnak neki, mellyel az újgenerációs Apple iPad méltó ellenfele lehet.

A friss hírek szerint egy 10,1 hüvelykes, napfényben is jól látható Full HD érintőképernyő kerül a Windows RT rendszer köré épülő gép előlapjára. A Sirius meghajtásáról négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzor gondoskodik, amit 2GB RAM, 32GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, 6 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamera, valamint LTE modem, microHDMI kimenet, microUSB port, valamint akár 10 órás üzemidőt biztosítani képes akkumulátor tesz teljessé. A több színben megjelenő készülék állítólag vékonyabb lesz, mint a jelenleg hódító iPad.

 

 

A Nokia körülbelül olyan magas áron szeretné kínálni az újdonságot, mint az Apple az iPad-et – tehát cirka 500 dolláros árcédulára számíthatunk. A Sirius mellé kapható lesz egy saját akkumulátorral ellátott billentyűzet is, melynek jó hasznát vehetik a pötyögésre vágyó felhasználók.

A Nokia újdonsága valószínűleg a 6 hüvelykes „Bandit” kódnevű WP8 óriásmobil oldalán mutatkozik majd be szeptember 26-án, New Yorkban.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza