Két új HTC: Desire 601 és Desire 300

Farkas Norman - 2013. szeptember 3.

Két középkategóriás okostelefonról rántotta le a leplet az IFA 2013 szakkiállítás kezdete előtt a tajvani gyártó. A duó mindkét tagja a One dizájnját örökölte, így harmatosabb hardverük ellenére is könnyedén elnyerhetik a felhasználók kegyeit.

A HTC bemutatta a Desire 601 és Desire 300 mobilokat, melyek „személyében” azok a felhasználók is felismerhetik a nekik való készüléket, akik túl drágának vagy nagynak tartják a One-t, ugyanakkor odavannak a fémes csúcsmodell dizájnjáért. A középkategóriába szánt újdonságok már októberben megjelennek az európai piacon, várható árukat sajnos még homály fedi.

Desire 601 – Full HD videó és LTE

A 134,5 x 66,7 x 9,9 milliméteres és 130 grammos Desire 601 egy felső-középkategóriás mobil, ennek megfelelően izmos hardverrel rendelkezik, ám akad néhány hiányossága.

Az Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszert futtató kütyü meghajtásáért egy kétmagos, 1,4GHz-es Snapdragon 400 processzor felel, amit 1GB RAM, 8GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, 4,5 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású (QHD) érintőképernyő, VGA előlapi kamera, valamint 2100mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. Az újdonságban van Bluetooth, GPS és Wi-Fi modul is, Desire 600 nevű testvérétől eltérően azonban nem rendelkezik második SIM foglalattal. Sebaj, a mobilos fotózás megszállottjaival biztosan feledteti az apró hiányosságot az F/2.0 apertúrájú optikával felvértezett és LED vakuval segített, 5 megapixeles hátlapi kamera, mellyel akár Full HD videók is rögzíthetők a HTC saját fejlesztésű ImageChipjének köszönhetően. Ez nem minden, a Desire 601 ugyanis nem csak HSPA+, hanem LTE hálózati támogatással is rendelkezik, így garantált a szélsebes mobilnetezés – csak el ne felejtsünk előfizetni a szolgáltatásra.

Desire 300 – kétmagos belépő

A tajvaniak a Desire 300 révén juttatják el a belépőszintre a One gyönyörű dizájnját. Persze a belépőszint napjainkban nem kell, hogy abszolút fapados mobilra utaljon, s tökéletes példa erre a HTC üdvöskéje: meghajtásáról egy kétmagos, 1,2GHz-es Snapdragon Play processzor és 512MB RAM gondoskodik, energiaellátását pedig egy 1650mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. A készülék hátlapján egy F/2.8 fényerejű optikával szerelt, 5 megapixeles kamera csücsül, mely tökéletes az emlékezetes pillanatok gyors megörökítésére.

Szerencsére nem kell aggódnunk a tárolókapacitás miatt sem, ugyanis a telefon 4GB méretű belső tárhelye microSD kártyával a többszörösére növelhető. A Desire 300 arca egy, a kategóriában kifejezetten kellemes adottságokkal bíró, 4,3 hüvelykes, 800 x 480 képpont megjelenítésére alkalmas érintőképernyő.

 

 

 

[Forrás: HTC]

Vissza