HDMI 2.0 a Panasonic új UHD tévéjében

Czipperer Dia - 2013. szeptember 4.

Az IFA-n debütált a Panasonic Ultra HD tévéje, az L65WT600. A készülék nem csak a HD felbontás négyszeresére képes, hanem többek között HDMI 2.0 támogatással is rendelkezik.

A Samsung háza táján már ismerősen cseng az UHD képminőség, amely a HD minőség négyszeresét képes nyújtani a felhasználóknak. A Panasonic is bemutatta legújabb tévéjét, amely szintén Ultra HD képminőséggel valamint HDMI 2.0 támogatással rendelkezik. A Panasonic elmondása szerint ez az első televízió, amely HDMI 2.0-őt használ, ami azt jelenti, hogy képes a 4K jeleket fogadni, és a videók továbbításában is sokkal jobb eredményekre képes: akár 2 videót is tud küldeni egyetlen megjelenítőre. Mindezt annak köszönhetően, hogy 18 gigabit/sec sebességre képes, vagyis a 4K (3840x2160) tartalmak 50-60 Hz-es frissítés mellett is megjelennek.

Ráadásul a Panasonic tévéjében találunk elsőként DisplayPort 1.2a-t, ami azt jelenti, hogy sokkal könnyebben tudjuk a TV-t PC-hez csatlakoztatni. A harmadik és egyben utolsó, amiben szintén első az WT600, az, hogy beépített HD.264kk dekóderrel rendelkezik, amellyel akár 4K videókat is lejátszhatunk USB meghajtóról.

A Panasonic azt is kiemelte, hogy a világ legnagyobb videómegosztó oldalán lévő videókat is le tudjuk játszani, ami remélhetőleg a YouTube-ot takarja.

A TV emellett beépített HTML5 böngészővel is rendelkezik, és minden bizonnyal Európa első olyan televíziója lesz, amely THX 4K tanúsítvánnyal rendelkezik.

 

 

A sok apró részlet ellenére a megjelenéséről és áráról egyelőre nem lehet tudni semmit, ám ez volt az első tévé, amely az idei IFA-n bemutatkozott, és meg kell hagyni, nehéz lesz lekörözi.

 

Forrás: Techradar.com

Vissza