Vízálló okostelefon korszakalkotó kamerával – Sony Xperia Z1

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 5.

A Sony az IFA szakiiállításon mutatta be Xperia Z1 okostelefonját, amely nem csak vízálló mivoltával verseng a felhasználók kegyeiért, hanem mindez korszakalkotó kameraélménnyel párosul.

„Az Xperia Z1 jelentős mérföldkő a Sony életében. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy fogyasztóink számára felejthetetlen élményeket nyújthassunk. Partnereinkkel szorosan együttműködve nemcsak a Sony erejét építettük egy okostelefonba, de új mércét is állítottunk fel a prémium okostelefonok piacán” – nyilatkozta Kunimasa Suzuki, a Sony Mobile Communications elnök-vezérigazgatója.

A világ vezető kamerája egy okostelefonban

Az elegáns, 5 hüvelykes Xperia Z1 a csúcskategóriás Z sorozat legújabb darabja. A készülékben úgy ötvöződnek a Sony világszínvonalú technológiái – ide értve a Sony legjobb kamera technológiáját is -, mint eddig még egyik okostelefonban sem. Az Xperia Z1-ben egyesül minden, ami szükséges a tökéletes képekhez: a Sony díjnyertes „G Lens” 27 mm-es széleslátószögű lencséje, a világos F2.0 rekeszérték, egyedi nagy méretű 1/2.3”-os CMOS képérzékelő, a 20,7 megapixeles Exmor RS for mobile szenzor és a BIONZ for mobile képfeldolgozó rendszer. Ezen technológiáknak köszönhetően ez a vékony és vízálló okostelefon ugyanazt a képminőséget és teljesítményt tudja biztosítani, mint egy hagyományos digitális fényképezőgép.

Ráadásul egy független kutatás megerősítette, hogy Xperia Z1 készíti a legjobb minőségű képeket a vezető okostelefonok között. Eszerint a Xperia Z1 szép, éles és világos képeket készít, még kedvezőtlen fényviszonyok között is. A rövid záridő és 3-szoros Clear image zoom is megakadályozza, hogy a készített fényképek elmosódjanak.

Innovatív Xperia kamera alkalmazások

Az új Xperia kamera alkalmazásoknak köszönhetően az Xperia Z1 a hagyományos fényképezést egy teljesen új szintre emeli.

Az alkalmazások a következők:

  • Social live: élőben oszthatod meg legérdekesebb pillanataidat a Facebook-on, és barátaid azonnal reagálhatnak is rá.
  • Info-eye: Innovatív vizuális keresési funkció, amely kiegészítő információkkal szolgálhat a lefényképezett tárgyról vagy helyszínről. Lehet az akár egy könyv, vagy egy üveg bor, fényképezd le és máris többet tudhatsz róla.
  • Timeshift burst mód: használatával mindig tökéletes képeket kapsz – Az Xperia Z1 két másodperc alatt 61 képet csinál –a kamera gomb lenyomása előtt és után egy másodperccel, így végigpörgetheted az elkészült képeket, és kiválaszhatod a legtökéletesebbet.
  • AR effektek: testre szabható, vicces animációkat adhatsz hozzá a már meglévő képeihez a Sony’s SmartAR kiterjesztett valóság technológiája segítségével. 

Ezek az élmények egy olyan erős ökoszisztémából születnek, melynek szerves részét képezik olyan partnerkapcsolatok feltörekvő fejlesztőkkel, akik az Xperia kamera applikációk elkészítésén dolgoznak. A Z1 piacra kerülése után további alkalmazások lesznek elérhetőek a Sony Select-en keresztül.  

Szemet gyönyörködtető formatervezés, hatalmas erő és teljesítmény

Az Xperia Z1 magában foglal mindent, amit a felhasználók elvárnak egy Sony okostelefontól. A Sony OmniBalance kialakítás, a prémium anyagok, a precíziós formatervezés – egy vékony víz- és porálló (IP55&IP58) készülékházba csomagolva – teszi lenyűgözővé ezt az okostelefont. Az egy darabból álló alumínium keret, az elő- és hátlap masszív üvegborítása biztosítja a szépséget és tartósságot, valamint az OmniBalance formanyelvnek köszönhető egységes vizuális élményt.

Az Xperia Z1 modellbe a tökéletes kapcsolódási élmény, a piacvezető akkumulátor teljesítmény és elképesztő sebesség érdekében 2,2 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzor és 4G LTE támogatás került. A Qualcomm Snapdragon 800 processzor egyesíti a legújabb GPU-t és a dual ISP-t, ennek eredménye a hihetetlenül szép grafika, a 3D-s játékok és videók. Az Xperia Z1 a jóval hosszabb akkumulátor élettartam érdekében egy 3000 mAh-s akkumulátorral lett felszerelve. Sony által kifejlesztett STAMINA üzemmód használatával a készülék automatikusan lekapcsolja az energiaigényes funkciókat, amikor a kijelző kikapcsol, majd visszakapcsolja, amint a képernyő újra használatba kerül.

A Sony több évtizedes TV gyártásban szerzett tapasztalatának köszönhetően az Xperia Z1 egyedülálló TRILUMINOS Display kijelzőt kapott, mellyel a természetes színek még szélesebb palettája és minden eddiginél magával ragadóbb vizuális élmény érhető el. A telefonba beépítésre került az X-Reality for mobile a Sony intelligens szuper képfelbontást javító egyedi technológiája, amely minden képet egyesével kielemez, majd optimalizálja minőségét, így létrehozva a még élesebb videókat. Az Xperia Z1-ben a Sony zenei szakértelme is megmutatkozik. A Sony ClearAudio+ technológiája automatikusan a legjobb hangminőségben játssza le a zenéket mindenféle extra beállítás nélkül.

Egy új alkalmazás szintén az Xperia Z1-ben fog debütálni. A TrackID TV lehetővé teszi a felhasználók számára a keresést, a megosztást és az informálódást az éppen vetített TV-műsorokról. Legyen szó a szereplőkről, életrajzokról, filmográfiáról vagy akár a műsorhoz kapcsolódó Tweetek-ről.

Kiegészítők és kísérő termékek egyedülálló ökoszisztémája

Az Xperia Z1 rengeteg innovatív tartozékkal és kiegészítővel kompatibilis. Ezek az eszközök mind-mind támogatják a Sony egy érintéses NFC technológiáját. A támogatott eszközök listája az év végére körülbelül 100 termékre bővül majd, melyek között TV készülékek, fejhallgatók, hangszórók, tabletek és egyéb termékek is megtalálhatóak lesznek. A legfontosabb termékek a következők: 

Kiegészítő termékek a fényképezési élmény fokozásáért

  • Smart Lens QX10/QX100: Nagy teljesítményű „objektív típusú” kamerák, amelyeket okostelefonokhoz terveztek, és azok kijelzőjén keresztül működtethetőek - tökéletes választása a Z1-hez.
  • Smart Imaging Stand IPT-DS10M: Egy intelligens kiegészítő, amely segít az Xperia Z1-nek érzékelni a mosolyokat, lencsevégre kapni a különleges pillanatokat, a készülék kézben tartása nélkül.
  • Smartphone Tripod SPA-MK20M: Egy sokoldalú állvány, amely tökéletes választás, amikor extra stabilitásra van szükség, képek vagy videofelvétel készítése közben. 

Még több termék és intelligens kiegészítő, amely hozzájárul a tökéletes okostelefon élményért

  • SmartWatch 2  – Használd, akár az Xperia Z1 második kijelzőjét. Olvass üzeneteket, fogadj hívásokat, kezeld egyszerűen az értesítéseket - mindezt a csuklódról. Indítsd el az Xperia Z1 kameráját. Tölts le még több kamera alkalmazást, hogy fokozd a Xperia Z1 használatának élményét. A Sony szorosan együttműködik a fejlesztőkkel a még több optimalizált alkalmazás érdekében.
  • SBH52 Smart Bluetooth Handset - Cseppálló vezeték nélküli audió tartozék, melynek segítségével kommunikálhatsz ismerőseiddel, anélkül hogy elővennéd a telefonodat.
  • MDR-10BT NFC-s fejhallgató és SRS-BTS50 vezeték nélküli hangszóró – új, jó minőségű NFC képes fejhallgató és a vezeték nélküli hangszóró.
  • SmartTags NT3 – Hozz létre egyedi eseményeket a „tag”-edhez, és oszd meg a barátaiddal NFC-n keresztül.
  • Emeld egy új szintre a szabadidős szórakozásod a Bluetooth Music Receiver BM10 segítségével - az Xperia Z1 telefonodról streamelj zenét és hangot az otthoni Hi-Fi rendszeredre.
  • Miracast vezeték nélküli kijelző IM10 – Tükrözd okostelefonod kijelzőjét a HDTV-dre vagy a projektorra.

 

Az Xperia Z1 főbb tulajdonságai

  • Sony G Lens lencsék: nagyméretű 27mm-es széleslátószögű lencsék, F2.0 rekeszértékkel és 3-szoros veszteségmentes Clear image zoom
  • BIONZ for mobile: Egy képfeldolgozó rendszer, ami a Sony piacvezető kompakt fényképezőgépeiben található meg. Ez biztosítja a zajmentes képeket, a gyors autófókuszt, valamint azt, hogy jó minőségű, remegésmentes videofelvételek készülhessenek homályosság nélkül.
  • 1/2.3 20.7 megapixeles Exmor RS for mobile CMOS képszenzor: a nagy érzékenységnek köszönhetően rendkívül részletes, éles és kristálytiszta képeket készít, még kedvezőtlen fényviszonyok között is.
  • Por,- és vízálló (IP55 és IP58), az elismert OmniBalance technológiával, tartós, edzett üvegből és egybefüggő alumínium keretből készítve
  • Qualcomm Snapdragon™ 800 négymagos 2.2 Ghz processzor, 3000 mAh akkumulátor, 4G LTE támogatás
  • Xperia kamera alkalmazások, mint például a Social live, hogy minden pillanatot közvetíthess a Facebook-on keresztül, éppen akkor amikor megtörténik. További alkalmazások a Sony Select-en.
  • Memória - 2 GB RAM, belső memória max. 16 GB. Bővíthetőség: microSD™ kártya 64 GB-ig.
  • Fekete és fehér színekben lesz elérhető.

 

Vissza