Full HD kijelzővel támad az ASUS Fonepad Note 6

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 5.

Az IFA 2013 szakkiállítás során hullott le a lepel az ASUS új phablet készülékéről, mely a Fonepad Note 6 nevet kapta. Az Intel Atom processzorral, kapacitív tollal és 3G modemmel felvértezett újdonság legizgalmasabb eleme az előlapján elterülő, 6 hüvelykes kijelző, mely Full HD felbontással büszkélkedhet.

A mindössze 10,3 mm vastag és 210 g súlyú Fonepad Note 6 ideális azok számára, akik út közben is szívesen böngésznek a neten. Az eszköz visszafogott méreteiből fakadóan még könnyedén zsebre rakható, de 6 hüvelykes Super IPS+ kijelzője lenyűgöző 1920 x 1080 Full HD felbontásra, és ezzel az alkalmazások, játékok, weboldalak kivételesen éles megjelenítésére képes. A Super IPS+ (In-Plane Switching) képernyőtechnológia képe széles szögben és teljes nappali fénynél is jól látható, az ASUS SonicMaster audiotechnológia pedig gondoskodik arról, hogy a hangok is remekül szóljanak a két előlapi hangszóróból.

Nagysebességű mobilinternet és mindent kezelni képes digitális toll

Az ASUS Fonepad Note 6 (ME560CG) lelke az új Intel Atom Z2580 processzor, amely a beépített Hyper-Threading technológia előnyeit kihasználva kombinálja a kiemelkedő többfeladatos teljesítményt és az energiatakarékos működést (akár 23 óra 3G-s beszélgetés és 6,5 óra videolejátszás). A DC-HSPA+ rendkívül gyors mobilinternetes elérést kínál: akár 42 Mbit/s letöltési és 5,76 Mbit/s feltöltési sebességet, a zajcsökkentő mikrofonnal pedig kristálytisztán hallhatók a hívások.

 

 

A kijelző tíz ujjal, zökkenőmentesen vezérelhető, az Android 4.2 remek válaszkészséget eredményez. A Fonepad Note 6-ra emellett – digitális tollal – kézzel is írhatunk az exkluzív ASUS alkalmazásokat használva. Az Instant Page automatikusan elindul akkor, amikor a tollat kihúzzák a rekeszéből, így rögtön indulhat a jegyzetelés, függetlenül attól, hogy éppen milyen alkalmazást használtak.

A Smart Crop segítségével a képek bármilyen alkalmazásban könnyedén elmenthetők pusztán a kívánt terület körbekeretezésével. A „Smart Peek” előnézetekkel az alkalmazások könnyedén elérhetők, ugyanúgy, ahogy a PC-ken már régóta, mindössze a digitális toll egyetlen érintésével.

Android 4.2 exkluzív ASUS szolgáltatásokkal

Az ASUS Fonepad Note 6 egy sor egyéb exkluzív Android 4.2-es továbbfejlesztést is fel tud mutatni. Az alkalmazások között megtalálható a közösségi hálózatok támogatása, illetve egy olyan továbbfejlesztett, natív e-mail-alkalmazás, amely szálakba rendezett nézetekben mutatja a beszélgetéseket.

Egy új kameraalkalmazás segít a 8 megapixeles hátlapi és az 1,2 megapixeles előlapi kamera lehető legteljesebb kihasználásában a képeffektusok valós idejű előképének megmutatásával, vagy a fehéregyensúly és az expozíció kényelmes beállításával. Az „All Smiles” funkció intelligens módon kiválasztja a legjobb arckifejezést a sorozatfotókból, és olyan képeket készít, amelyen mindenki mosolyog. A „Smart Remove” pedig gond nélkül eltávolítja a kompozícióról a nemkívánatos háttérobjektumokat és embereket, a tökéletes fénykép elkészítéséhez.

A Fonepad Note 6 fekete és fehér színben kapható, 16 és 32 GB-os belső tárolóval. Mindkét modellben microSDHC kártyahely is található a bővítéshez.

Elegáns és praktikus Side Flip Cover védőfedél

Az ASUS Fonepad Note 6-hoz strapabíró szintetikus anyagból készült Side Flip Cover védőburkolat is rendelhető, amely a készülék hátulját és képernyőjét is védi. A Side Flip Cover a baloldali zsanérokkal gyorsan, könnyen kinyitható, csúszásmentes, gumis borítást kapott.

 

 

 

Vissza