A Fujitsu PRIMERGY M2 szerverekkel turbózza a PRIMEFLEX vShape teljesítményét

Kütyü Magazin - 2016. augusztus 1.

A Fujitsu bemutatta a PRIMEFLEX vShape integrált rendszere legújabb verzióját, amelynek teljesítménye a legújabb Fujitsu PRIMERGY M2 szervereknek köszönhetően 20 százalékkal meghaladja az előző generációét.

Az új Intel Xeon E5-2600 v4 processzorcsalád tagjaival, és a 2400 MHz-es frekvenciájú DDR4 memóriatechnológiával dolgozó, legújabb generációs, kétfoglalatos FUJITSU PRIMERGY rendszerek alacsony energiafogyasztás mellett, gyorsan dolgozzák fel a feladatokat. Hatékonyságukat tovább fokozza a Fujitsu Cool-safe Advanced Thermal Design megoldással elért gazdaságos hűtés.

A PRIMEFLEX vShape szabványos hálózati eszközöket, tárolókat és szerverkomponenseket tartalmazó, virtuális feladatokra optimalizált „kulcsrakész” integrált rendszer, amely kifejezetten adatközponti felhasználásra készült. Rugalmasságának köszönhetően a nagyvállalatok gyorsan bevezethetik a pillanatnyi igényeikhez pontosan illeszkedő megoldásokat, függetlenül attól, hol tartanak épp a virtualizáláshoz vezető úton, és könnyen skálázhatják őket a jövőbeni igények szerint.

Peter Bradbury, az egyesült királyságbeli Ashgate Hospice Care pénzügyi igazgatója elmondta: „Nonprofit szervezetként olyan stabil IT-alapra volt szükségünk, amelyre támaszkodva nem kell napról-napra tűzoltás jelleggel foglalkoznunk az IT-problémák megoldásával, így az online forrásgyűjtési tevékenységünk átalakítására összpontosíthatunk. Régi, széttagolt infrastruktúránk helyett a PRIMEFLEX vShape rendszert vezettük be, majd ezt kiterjesztve a virtualizációba is belefogtunk. Az eredmények szinte azonnal érezhetőek voltak. Rövid időn belül, már az első évben 60 ezer fonttal növeltük összegyűjtött forrásaink összegét. Ráadásul a migráció mindössze egyetlen hétvégét vet igénybe, és semmilyen leállással nem járt.”

Az integrált rendszer több eltérő méretű, bevizsgált csomagban rendelhető: 25 virtuális géppel a KKV-k igényeire, de akár 2400 virtuális gépes konfigurációban is a nagyvállalatok számára. 

A vShape által nyújtott funkcionalitás az ügyfél üzletmenetéhez igazítható – pl. további lemezek vagy polcok hozzáadásával a tárolókapacitás bővítéséhez, katasztrófa-elhárítás biztosításával, vagy biztonsági mentés beiktatásával az ETERNUS CS200c célgéppel. Az ügyfél választhat a VMware vagy a Microsoft virtualizációs szoftvere között, és eldöntheti, hogy VMware Horizon View-t vagy Citrix XenDesktopot használ a virtuális asztali infrastruktúrához. Az integrált rendszer a virtualizáción túl privátfelhő-megoldásokhoz is jól használható. Ez utóbbihoz az ügyfélnek mindössze a bevizsgált VMware vRealize felhő-felügyeleti szoftvert kell telepítenie. A PRIMEFLEX vShape versenyképes alternatívát kínál azoknak a szervezeteknek is, ahol nem jöhet szóba a többfunkciós, hiperkonvergens tárolók használata. 

Vissza