A Panasonic három digitális képalkotó terméke tekintélyes elismerésben részesült

Kütyü Magazin - 2016. május 3.

A Panasonicnak sikerült lenyűgöznie a meghatározó fotós szaklapokat tömörítő TIPA-t (Technical Image Press Association), és megkapta a ‘Legjobb szuperzoom fényképezőgép’, a ‘Legjobb belépő szintű CSC-objektív’ és a ‘Legjobb videokamera’ díjat.

Ma a Panasonic bejelentette, hogy a neves 2016-os TIPA-díjak közül hármat is megkapott, és ezzel világszerte széles körben elismert, sokak által áhított díjazásban részesült a fotózás és képalkotás területén.  A Panasonic LUMIX FZ300/FZ330-t a ‘Legjobb szuperzoom fényképezőgépnek’, a Panasonic LUMIX G 25mm F1.7 ASPH-t pedig a ‘Legjobb belépő szintű CSV-objektívnek’ ítélték, miközben a Panasonic’s 4K Ultra HD Camcorder (HC-WXF991/WXF990/VXF990/VXF999) a ‘Legjobb videokamera’ élére került. 

A ‘Legjobb szuperzoom fényképezőgép’ – LUMIX DMC-FZ300/FZ330

A Panasonic’s LUMIX DMC-FZ300/FZ330 kapta a ‘Legjobb szuperzoom fényképezőgép’ megtisztelő címet; az F2.8-es rekesszel büszkélkedő LEICA DC objektív egészen elképesztő 25–600 mm-es zoomtartományával, nagysebességgel örökíti meg a pillanatot, ráadásul a csepp- és porálló robosztus konstrukció a legzordabb körülmények között is megállja a helyét. A fényképezőgép rendelkezik  a Panasonic fejlett 4K fényképezési és videofelvételi lehetőségeivel – beleértve a 4K PHOTO funkciót–, ami alapvető változást jelent a legvarázslatosabb pillanatok rögzítésében, legyen szó a távoli vadvilág megörökítéséről vagy sporteseményen való használatról.

A TIPA zsűrijének szóvivője szerint: „A beépített 25–600 mm-es Leica DC Vario-Elmarit objektív, valamint a csepp- és porálló kialakítás teszi a Panasonic FZ300-t ideális utazótárssá a lelkes fotósok számára. A FZ300 12.1 MP-s 1:2,3 hüvelykes, nagyérzékenységű MOS érzékelője, valamint a hatékony képstabilizáló rendszer a készüléket állóképek és HD videofelvételek rögzítésére egyaránt alkalmassá teszi. A számos állóképes és videofelvételi módot kreatív lehetőségek egészítik ki, ideértve a 4K videorögzítést és a RAW állóképek készítését. A FZ300/FZ330 kiemelkedő eleme a nagyméretű, 1440 ezer képpontnak megfelelő felbontású, élő nézetű OLED képkereső (LVF), valamint a kihajtható hátsó képernyő, továbbá a Panasonic DFD- (Depth from Defocus) és AF-technológiája, amellyel a 0,09 másodperces autofókusz sebesség sem elérhetetlen, míg a folyamatos autófókusszal (AFC) 6 fps-s sorozatfelvételezési lehetőség áll rendelkezésre.”

A ‘Legjobb belépő szintű CSC-objektív’ – LUMIX G 25mm F1.7 ASPH 

A LUMIX G 25mm F1.7 ASPH nagysebességű f1.7 rekesz értékével és 25 mm-es fókusztávolságával – ami az emberi szemmel közel azonos perspektivikus látómezőt és érzékelést kínál – a tökéletes objektív ahhoz, hogy fényképeinek gyönyörű mélységet adjon a még lenyűgözőbb, kreatív felvételek felvételekért.

A TIPA zsűrijének szóvivője szerint: „A Panasonic LUMIX G f/1.7 25mm tulajdonképpen egy gyors, (50 mm-essel egyenértékű) mikro 4/3-os objektív, ami 240 fps mellett támogatja a nagysebességű digitális jelcserét, miközben zökkenőmentesen együtt dolgozik a LUMIX G kontrasztérzékelő AF rendszerével és a DFD (Depth from Defocus) technológiával. 0,25 méteres (9,8 hüvelykes) közelfókusz távolságot kínál hét rekesztárcsával, továbbá két aszférikus objektívet és egy ultramagas refraktív indexszel rendelkező objektívet használ. Az objektív a lenyűgözően működő f/1.7 objektívek családját bővíti 20 mm-es, 15 mm-es és 42,5 mm-es fókusztávolságú rokonaival együtt.”

A ‘Legjobb videokamera’ – Panasonic HC-WXF991/WXF990/VXF990/VXF999

A 4K technológia meghatározó szereplőjeként a Panasonic 4K videokamerái 4K képkivágást és 4K PHOTO módot tesznek elérhetővé olyan, a Panasonic márkára egyedülállóan jellemző funkciókkal, mint a vezeték nélküli többkamerás mód és a fejlett professzionális funkciók, amelyekkel egyszerűbbé válik a készülék kezelése bármely kamerahasználó számára.

A TIPA zsűrijének szóvivője szerint: "A Panasonic’s 4K Ultra HD videokamerának szerves részét képezi a Leica Dicomar 20X optikai zoomos objektív (4K 16:9, ami 30,8–626 mm-rel egyenértékű; illetve állóképekre a 3:2, ami 34,5–690,3 mm-rel egyenértékű), amit 5-tengelyes hibrid optikai stabilizálás tesz teljessé. A készülék funkciói közé tartozik a 4K ’mozi a kamerában’ típusú szerkesztés és effektek, többek között a mozgó tárgyak követése zoomolás közben (Dolly zoom), a lassítás/gyorsítás és a 4K Post Cropping (utólagos vágás), illetve 4K PHOTO  állóképek készítése a videó képkockáiról. Kamerán belül lehetőséget ad az alulmintavételezésre (downsampling) a 1080p full HD megjelenítéshez, továbbá beépített Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik akár három mobileszköz felé, hogy egyidejűleg több képet is rögzítsen a vezeték nélküli többkamerás funkcióban. A videokamera exkluzív HDR módja nagy kontrasztú környezetben is támogatja a felvételek készítését. A megtekintés a másfél millió pontos képkeresőn (EVF) vagy 3 hüvelykes LCD monitoron keresztül történhet."

Vissza