A világ legnagyobb modellvasútján nézhet szét a Street View-val

Kütyü Magazin - 2016. január 13.

Elvegyülhet egy miniatűr világ miniatűr városlakói között: miniatűr Street View kamerákat erősítettek a modellvonatokra és -autókra, így készültek Street View fotók a híres hamburgi Miniatur Wunderlandról, a világ legnagyobb modellvasútjáról.

A modell múzeum 13 ezer kilométernyi vasútvonallal, és több mint 200 ezer apró városlakóval büszkélkedhet, több német tartomány mellett amerikai nevezetességeket is bemutat. Szereltek már korábban Street View készülékeket gondolára, hátizsákra, vagy hómobilra, de ez az első miniatűr Street View, amit a Google készített.

 

A miniatűr Street View-val az "utcán állva" lehet megnézni a Miniatur Wunderland városait, régióit. Kezdődhet a nap egy képzeletbeli város piacán, meg lehet lesni a helyi tűzoltóságot munka közben, és a közelben felszálló repülőt is szemügyre lehet venni. Az "utcán készült" fotókon hagyományos német városközpontot is el lehet csípni, de egy minatűr Oktoberfestbe is csöppenhet az ember. Ha pedig ahhoz támad kedve, átugorhat Las Vegas-ba, vagy túrázhat a Grand Canyonban.

 

A miniatűr Street View-val érkezők olyat is láthatnak, ami a modellt élőben meglátogatók elől rejtve marad: koncerten táncoló tömegbe, a városháza lépcsőjén álló friss házasokba, vagy épp seprűnyélen lovagoló farmerekbe botolhatnak.

Az alábbi videó bemutatja, hogy hogyan készültek a fotók.

Kulcsszavak: Street View, Google
Vissza