Gear Up 2016: Hangvezérlés, 3D vizualizáció az idei program

Kütyü Magazin - 2016. november 4.

Idén ősszel is elindítja a legjobb programozó hallgatóknak szóló gyakornoki programját az NNG, amire november 11-ig lehet jelentkezni. A hat hónapos rotációs programot kifejezetten az Y generáció igényeire szabva alakították ki.

Az Y generáció munkahelyi elvárásai – a magas fizetést háttérbe szorítva – mára inkább a folyamatos visszajelzést, izgalmas projekteket és a csapathoz tartozást célozzák. A „Gear Uperek” ennek megfelelően saját mentort kapnak, akik folyamatosan értékelik a munkájukat a 6 hónapos program alatt. A nemzetközi terjeszkedésnek köszönhetően a budapesti irodából egyszerre dolgozhatnak a Dél-amerikai, európai és a japán közlekedési kihívások megoldásain. A programban résztvevő hallgatók többek között olyan problémákon dolgozhatnak, mint például, hogyan lehet navigálni egy alagútban, ahol nincs GPS jel, hogyan lehet különböző operációs rendszerekre optimalizálni navigációt, illetve olyan eszközöket fejleszthetnek, amik később megkönnyítik a fejlesztő kollégák mindennapi munkáját.

Magyari Andrea, az NNG HR vezetője szerint ezek a lehetőségek teszik igazán vonzóvá az NNG-t a fiatalok körében: „Folyamatosan igyekszünk bemutatni az IT szektor igazi arcát és arra biztatni a fiatalokat, hogy ismerjék meg az IT kihívásokat és globális projekteket kínáló oldalát az NNG-nél. A harmadik alkalommal meghirdetett Gear Up Program is ezt a célt szolgálja, itt is igyekeztünk a fiatalok igényeit szem előtt tartani a tervezés során.”

A gyakornokok, a látványos 3D navigáció mellett a sofőrök felhasználói élményének tökéletesítéséről és hangvezérléssel működő rendszerek optimalizálásáról szereznek tapasztalatot két-két hónapos rotációban. Az utóbbi projektben különböző dialektusokat is felismerő rendszert fognak fejleszteni – mentoraik támogatásával – a leendő szakemberek. A szervezők tapasztalatai szerint a diákok értékelik a globális projekteket, ahol egy más országban tapasztalható trendhez igazodva kell navigációs megoldásokat fejleszteni. A programra az NNG weboldalán keresztül lehet jelentkezni.

Vissza