Kicsi, könnyű és erős az új Dell Wyse 3040 vékony kliens

Kütyü Magazin - 2017. április 3.

A Dell bemutatta legkönnyebb, legkisebb és egyben legerősebb, belépő szintű vékony kliensét, amely kiemelkedő teljesítményt és felügyeletet biztosít az alapvető irodai feladatokhoz. 

A Wyse 3040 kompatibilis a Citrix, Microsoft és VMware környezetekkel, így költséghatékony végponti megoldást jelent a vállalatok számára. Emellett rendkívül biztonságos, ugyanakkor egyszerűen üzembe helyezhető és kezelhető. Az új Wyse 3040 kategóriája első Intel x86-alapú négymagos vékony klienseként kiemelkedő csatlakoztatási lehetőségeket biztosít, emellett választható hozzá a Wyse ThinOS vagy a ThinLinux operációs rendszer is.

Napjainkban a vállalatoknak olyan hatékony rendszerekre és eszközökre van szüksége, amelyek biztonságos környezetben teszik lehetővé az innovációt, az együttműködést és az információk megosztását. A Dell jövőkész munkaerőről szóló felméréséből például kiderül, hogy az ezredfordulós Y generáció több mint 70 százaléka szerint a fejlett technológia elengedhetetlen feltétele az együttműködést elősegítő, produktív és hatékony munkakörnyezetnek. A Wyse 3040 megfizethető megoldás, amely támogatja a mérsékelten többfeladatos munkavégzést, és ideális választást jelent számos, akár szigorúan szabályozott iparágban is, mint a kiskereskedelem, a pénzügyi, egészségügyi és oktatási ágazatok. 

 

 

„Ügyfeleink egy olyan megoldást keresnek, amely egyszerre biztonságos, megfelelő teljesítményű, energiatakarékos és költséghatékony. Az új Wyse 3040 túllép azon, ami egy belépő szintű vékony klienstől általában elvárható” – mondta Steve Lalla, a Dell kereskedelmi ügyfélszoftverekért és megoldásokért felelős alelnöke. 

A mindössze 0,24 kg-os, vékony kialakítású Wyse 3040 az első olyan modell ebben a kategóriában, amelyben Intel Atom X5 1,44 GHz-es négymagos processzor működik, emellett akár 2 GB DDR3 RAM-ot, valamint 8 GB flash memóriát is támogat. Elődjénél 30 százalékkal hatékonyabb, ideális minimális multimédiás használatra és helyi alkalmazásokhoz. Kompakt méretének köszönhetően könnyen felszerelhető a monitor állványára, amellyel elkerülhető a munkaterület zsúfoltsága.

A Wyse 3040 további jellemzői:

  • Választható operációs rendszer: A Wyse 3040 a vírusokkal szemben ellenálló, kiemelkedően biztonságos Wyse ThinOS szoftverrel érkezik, amelynek nincs támadási felülete, mivel nincsenek benne közzétett API-k. Júniustól az ügyfelek a vékony kliens környezetekre optimalizált és még biztonságosabb, SuSE Linuxra alapuló Wyse ThinLinuxot is választhatják.
  • Kiemelkedő csatlakoztathatóság: A Wyse 3040 perifériák és hálózati csatlakozások széles körét támogatja: két DisplayPort felület, két kijelző (2560x1600) támogatás, illetve négy USB-port áll rendelkezésre, amelyek közül az egyik nagy sebességű kapcsolódásra képes USB 3.0 port. 
  • Egyszerű felügyelet: A Dell a telepített vagy felhőből használható és automatizált felügyeletű szoftverek teljes választékával biztosít stabil, akár több tízezer eszközig is skálázható vállalati szintű felügyeletet. A leegyszerűsített, azonnal használható, automatikus beállítást, konfigurálást és kezelést nyújtó Wyse Device Manager és Cloud Client Manager programok egyetlen intuitív konzolon keresztül biztosítják az informatikai csapatok számára a távoli konfigurálást és házirendkezelést.

A Wyse 3040 az összes fő virtualizációs brokerrel kompatibilis: Citrix XenDesktop, Microsoft RDS és VMware Horizon. A már meglévő Citrix HDX, Microsoft RDP and PcoIP protokollok mellett 2017. júniusától a Wyse 3040 a VMware Blast Extreme rendszert is támogatja.

A Wyse 3040 vékony kliens ThinOS operációs rendszerrel már Magyarországon is elérhető.

Kulcsszavak: kliensgép, Wyse 3040, Dell
Vissza