Szűrés

A(z) mobilparkolás kulcsszót tartalmazó cikkek

Kétéves a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer

2016. július 5. -

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) két éves működése alatt a tranzakciók száma meghaladta a 40 milliót, a forgalmi adatok folyamatosan növekednek a 2014. július 1-i indulás óta. Az egységes mobilparkolást egyre többen választják a hagyományos készpénzes megoldással szemben, 25 százalékkal több autós fizetett mobillal parkolódíjat az NMFR második üzemévében, mint az elsőben.

Tovább

Több mint százmillió sikeres mobiltranzakciót indítottak a Cellum rendszerén keresztül

2016. április 21. -

Elérte a százmilliomodik tranzakciót a Cellum által egy évtizede elindított mobilfizetési szolgáltatás. A statisztikákból kiderül, hogy a parkolás és az autópálya matrica vásárlása mellett a lottó a felhasználók kedvence, de az italautomatáknál is népszerű a cég készpénzmentes fizetési megoldása. A százmilliomodik mobiltranzakcióról és a mobilfizetés jövőjéről a Kártyapiac 2016 konferencián beszélt Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Tovább

Átadták a kecskeméti intelligens parkolási rendszert

2016. április 2. -

Átadásra került a kecskeméti Kálvin téren a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által kiépített intelligens parkolási rendszer, amely valós idejű parkolóhely foglaltsági adatokat szolgáltat mind a közlekedők, mind az üzemeltetők részére.

Tovább

A mobilalkalmazások nagy száma is gátolja az áttörést a mobilfizetésben

2015. október 13. -

Az elmúlt években a mobilfizetésnek számos ága bontakozott ki, ám a parkolás mobilos kifizetését leszámítva egyetlen mobilfizetési megoldás sem tudott jelentős áttörést elérni az aktív felhasználók számát tekintve.

Tovább