Szűrés

A(z) biztonság kulcsszót tartalmazó cikkek

Bemutatkozik a Knox Matrix

2023. június 14. -

Tizedik évfordulóját ünnepli a Samsung Knox biztonsági platform. 2013 óta a Samsung Knox egy olyan átfogó biztonsági platformmá fejlődött, amely immáron több milliárd felhasználó és vállalkozás adatait védi. A Samsung 2022-es Fejlesztői Konferenciáján (SDC) bejelentett Knox Matrix fejlesztéssel pedig a készülékbiztonság következő korszakát nyithatja meg a Samsung.

Tovább

1234 helyett „Love is all you need”: a jelmondatok előnyei

2023. május 5. -

Eddig kis- és nagybetűkből, számokból és a speciális karakterekből álló, komplex jelszavakkal védtük adatainkat. Ám az ilyen komplex jelszavakhoz kapcsolódó követelmények nem kevés frusztrációt okoztak a felhasználóknak, akiknek gyakran sikerült kizárni magukat a rendszerből. A modern eszközök és bejelentkezési rendszerek jobb módszert kínálnak ennél: a jelmondatok (passphrase) használatát. A Kingston Digital a május 4-i jelszó világnap alkalmából összefoglalta a jelmondatok használatának előnyeit.

Tovább

Így állítható be biztonságosan egy új mobil

2023. április 23. -

Egy új okostelefon beszerzéséhez sokan kérnek tanácsot a családtagoktól, barátoktól, de a vásárlás után a készülék beállításához is jól jöhet a segítség. Ráadásul a kellő tudatosság nélkül a mindennapi használat közben is belefuthatunk olyan veszélyekbe, mint például az adathalász SMS-ek, a telefonon belüli költések, vagy az óvatlan adatmegosztás. 

Tovább

Sikeresen blokkolja a gyanús weboldalakat a Yettel NetPajzs megoldása

2023. március 14. -

Szinte már mindenki találkozott SMS vagy e-mail formájában érkező megtévesztő üzenetekkel, amik ismert cégek arculati elemeit felhasználva, az ő nevükben kérik el az emberek személyes adatait vagy akár egyenesen banki hozzáférésüket, amit a csalók aztán vagy a dark weben értékesítenek, vagy maguk élnek vissza a megszerzett adatokkal, megkárosítva a gyanútlan embereket. A védekezésben a legfontosabb a tudatosság, ugyanakkor létezik egy egyszerű technológiai megoldás is, ami a véletlen kattintás esetén is növeli az emberek biztonságát.

Tovább