Szűrés

A(z) közlekedés kulcsszót tartalmazó cikkek

Már kétszázezernél is többen használják a Vonatinfó applikációt

2016. február 5. -

Február első napjaiban, azaz kevesebb mint egy év alatt átlépte a kétszázezres letöltés-számot a Vonatinfó, a MÁV-START okostelefonokra telepíthető ingyenes utastájékoztató alkalmazása.

Tovább

Új járművek közötti kommunikációs rendszert fejlesztenek Amerikában

2015. június 30. -

Évente 1,3 millió ember hal meg autóbalesetben a világon, ebből 37 ezer az Egyesült Államokban. Az új járművek közötti vezeték nélküli kommunikációs rendszer segíthet csökkenteni a balesetek számát.

Tovább

13.000 évnyi elvesztegetett idő

2015. január 13. -

A Samsung megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint az európaiak átlagosan 45 percet töltenek naponta munkába járással, ami évente 180 órát jelent, vagyis egy teljes hetet vesztegetnek el a lakóhelyük és a munkahelyük közötti ingázással. Holott a tömegközlekedés monotonitásából adódóan és a modern technológiai eszközöknek köszönhetően az utazásra fordított időt könnyedén hasznos időtöltéssé változtathatják.

Tovább

Infócserével segíti a budapesten közlekedőket a Waze és a BKK

2014. november 28. -

Információcserére alapuló együttműködést írt alá a Budapesti Közlekedési Központ és a Waze a kellemetlen meglepetésektől mentes budapesti közlekedés jegyében. Míg a BKK forgalomszervező munkáját a wazerek valós idejű jelentései könnyítik meg, addig az ingyenes mobilalkalmazás felhasználói a BKK forgalmi infóit figyelembe véve tervezhetik meg útvonalaikat.

Tovább