Szűrés

A(z) chipset kulcsszót tartalmazó cikkek

Egyesül az Intel mobil és PC részlege

2014. november 18. -

Az Intel úgy döntött, egy fedél alá szervezi a mobil eszközökbe és a PC-kbe szánt chipek gyártását. A változásnak főként stratégiai okai vannak, vagyis szó sincs arról, hogy hamarosan jöhetnek az Intel Core processzorokkal szerelt okostelefonok.

Tovább

Hamarosan debütál az Odin chipsettel hajtott LG mobil

2014. október 21. -

Bennfentes források szerint már októberben, azaz cirka egy héten belül bemutatkozik az első okostelefon, amely az LG saját fejlesztésű Odin lapkája köré épül. A jövevény természetesen a dél-koreai gyártó zászlaja alatt jelenik meg, s ha minden igaz, a G3 sorozat tagjaként lát napvilágot.

Tovább

Az Intel dollármilliárdokat bukik az okostelefon- és tabletpiacon

2014. április 18. -

Az Intelnek egyre nagyobb veszteségekkel kell szembenéznie a mobileszközökbe szánt chipek piacán. Ennek oka, hogy a szektorban lévő konkurens cégek folyamatosan erősödnek, miközben a mobilgyártók is sorra rukkolnak elő saját fejlesztésű megoldásaikkal.

Tovább

64 bites csúcsprocesszorok a Qualcomm műhelyéből: Snapdragon 808 és 810

2014. április 8. -

A Qualcomm bemutatta legújabb felsőkategóriás, mobil eszközökbe szánt 64 bites processzorait a nyolcmagos Snapdragon 810 és a hatmagos Snapdragon 808 személyében. A nagy teljesítményt nyújtó és fejlett grafikus képességekkel felvértezett lapkák 2015 elején jelennek meg a piacon.

Tovább