Szűrés

A(z) környezetvédelem kulcsszót tartalmazó cikkek

Környezetkímélőbb tévéket gyárt a Hisense

2021. november 4. -

Jia Shaoqian a vállalat elnöke a G20 klímacsúcs és a COP 26 konferenciával egy időben szervezett CNBC ESG csúcstalálkozón elmondta, hogy egy-egy tévésorozat gyártásánál a készülékek teljes hőelvezető rendszerét optimalizálják, csökkentik a tévék hátlapjának vastagságát, ezáltal évente 4626 tonna műanyagot takarítanak meg, ami 514 millióval kevesebb műanyag zacskó felhasználásával egyenértékű.

Tovább

Zöldítette keresőjét a Google

2021. október 7. -

Több új, Magyarországon is elérhető környezetbarát keresési funkciót jelentett be a tegnapi napon a Google vezérigazgatója. 

Tovább

Használt mobiltelefon, e-kütyü és elemgyűjtő verseny indult fiataloknak

2021. május 17. -

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Telenor Magyarország támogatásával indult el a „GYŰJTSVELEM” használt mobiltelefon, e-kütyü és elemgyűjtő bajnokság, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára. A Fenntarthatósági Témahét keretében indult országos versenyre általános iskolák és diákok jelentkezését várják. A május végéig tartó megmérettetés legaktívabb diákjai értékes nyereményeket zsebelhetnek be.

Tovább

A Huawei fülhallgatóját Zöld Éremmel díjazták

2021. április 24. -

Rangos környezetvédelmi elismerést kapott a Huawei FreeBuds 4i. A vállalat legújabb, vezeték nélküli (TWS) fülhallgatóját Intelligens Zöld Éremmel díjazta az SGS. A nemzetközileg elismert szervezet szerint a FreeBuds 4i elérte az iparág vezető környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági színvonalát. Nem ez az első alkalom, hogy az SGS kitüntette a vállalat termékeit: még 2020-ban a FreeBuds Pro kapott a világon elsőként hasonló elismerést.

Tovább