Szűrés

A(z) mobilhálózat kulcsszót tartalmazó cikkek

5G szolgáltatást indított a Groupama Arénában a Telekom

2023. május 15. -

A Magyar Telekom a Groupama Aréna teljes területének 5G hálózattal történő lefedésével a lelátók mellett az irodaszinteken, a rendezvényhelyszíneken, a mélygarázsban, a Fradi Múzeumban és a Fradi Boltban nyújt kimagasló minőségű mobilszolgáltatást ügyfeleinek. 

Tovább

Már javában dolgoznak a 6G-s hálózatok alapjain

2023. május 5. -

Az 5G hálózatokat épp most hozzák kereskedelmi forgalomba, a világ azonban már a hatodik generációs rendszerek bevezetésére készül. Az új hálózat architektúrájának meghatározásában az Európai Unió vezető szerepet akar vállalni, ezért az Intelligens Hálózatok és Szolgáltatások Közös Szerepvállalás (SNS JU) program keretében 5,9 millió eurót fordít az idén indult, hároméves DESIRE6G (Deep Programmability and Secure Distributed Intelligence for Real-Time End-to-End 6G Networks) kutatási projektre.  

Tovább

Végre elérkezünk az 5G ígéret földjére

2023. március 7. -

A virtualizált, felhő-központú képességek bevezetésével az önálló 5G maghálózatokra való áttérés nagyobb eszközsűrűséget, megbízhatóságot és késleltetést tesz lehetővé, valamint megnyitja az utat a fejlett vállalati alkalmazások előtt. Az ún. standalone (SA) 5G hálózatok olyan változásokat eredményeznek, amelyek mellett a vezeték nélküli technológia korábbi fejlődése elhanyagolhatónak tűnik. Bár a számok még képlékenyek, a Deloitte Global várakozásai szerint az ilyen hálózatokba beruházó mobilhálózat-üzemeltetők száma idén megduplázódik.

Tovább

Huawei: 3D bevásárlóközpontok, érzékelő hálózatok és okosvárosok korát hozza el az 5.5G

2023. március 2. -

Jelentős társadalmi és gazdasági értéket teremt az 5.5G korszaka: a továbbfejlesztett hálózatok által kínált élményeket több mint egymilliárd végfelhasználó élvezheti majd, 2030-ra pedig egymilliónál is több 5G-alapú magánhálózat támogatja az ipar működését – hangzott el a Huawei Technologies Távközlési Üzletágának elnöke vitaindító beszédében a barcelonai Mobil Világkongresszuson. 

Tovább