Szűrés

A(z) okosotthon kulcsszót tartalmazó cikkek

Kulcs az okosotthonodhoz

2023. október 23. -

Automatikusan felkapcsolódik a lámpa, ahogy hazaérünk, ha melegünk van, elindul a légkondicionáló, majd érkezik egy értesítés az okostelefonunkra, hogy lejárt a mosás, indulhat a szárítás. 

Tovább

Bemutatták a világ első 5.5G hálózatra épülő okos villáját

2023. október 16. -

A Huawei Technologies és a du, az Egyesült Arab Emírségek egyik legfőbb telekommunikációs szolgáltatója a 2023-as Global Mobile Broadband Forum (MBBF) keretében bemutatta a világ első 5.5G technológiával működő okosotthonát. A jövő otthonának lakói a Huawei legújabb 5G-Advanced vezeték nélküli hozzáférési technológiájának köszönhetően szemüveg nélkül élvezhetik 3D videókat, megtapasztalhatják a 8K UHD streamelést, továbbá a valódi és virtuális környezetet kombináló XR játékokat. A konferencián a vállalat vezetői kiemelték: mind a lakossági, mind az ipari felhasználás megköveteli a hálózati kapacitás növelését és a technológiák fejlesztését.

Tovább

Az LG bemutatja a HCA 1.0 specifikáció első kereskedelmi implementációját

2023. szeptember 21. -

Az LG Electronics (LG) hamarosan elérhetővé teszi a Home Connectivity Alliance HCA 1.0 specifikációjának első kereskedelmi implementációját, amely az LG ThinQ okosplatformon keresztül lehetővé teszi a különféle márkájú készülékek összekapcsolását. Ez év végére a felhasználók az LG ThinQ alkalmazáson keresztül többek közt olyan márkák eszközeit is vezérelhetik majd, mint a Samsung vagy a Vestel, így kényelmesen kezelhető, teljeskörűen összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát alakíthatnak ki.

Tovább

Kanadai társasházba telepítette új okosmegoldását a Chameleon

2023. augusztus 2. -

A magyar alapítású Chameleon Smart Home Nyrt. először telepítette legújabb okos társasházi funkcióját, az Access Controlt  egy 75 lakásos kanadai társasházba a Hamilton-projekt keretében. A projekt megvalósításán a Chameleon és az UpHome Canada közösen dolgozott a helyi kivitelező partner, a Technology Force Company bevonásával. Az első átadott projekt sikere és a pozitív visszajelzések újabb lendületet adnak a regionális terjeszkedéshez a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piacán regisztrált Chameleonnak.

Kulcsszavak: Chameleon, okosotthon
Tovább