Szűrés

A(z) VR kulcsszót tartalmazó cikkek

VR szemüveg és program segíti a gyerekek gyógyulását

2021. szeptember 27. -

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Vodafone VR program: immár a Bethesda Gyermekkórház égési és sebészeti osztályain is tesztelik a VR szemüvegeket és az azokon található virtuális kalandjátékot. Ezzel újabb felhasználási területekre terjesztik ki a programot: az égési sérült gyerekeket ápoló osztályokon a VR kalandjáték eltereli a figyelmet a kötéscsere okozta fájdalomról, míg a sebészeti osztályokon a műtét előtt jelentkező szorongás oldásában tölt majd be fontos szerepet a technológia.

Tovább

VR technológiát kínál az Emirates

2021. szeptember 14. -

Az Emirates VR alkalmazásával a felhasználók virtuálisan és interaktívan is felfedezhetik a légitársaság First, Business és Economy osztályát. Az applikáció az Oculus Store-ból tölthető le.

Tovább

Az OncoVR immár Pécsen és Szegeden is segít

2021. szeptember 6. -

Dr. Erdős Sándor, a Vodafone Digitális Kórházi Angyala, az OncoVR nevű program és a Vodafone Alapítvány segítségével az országban egyre több gyermekonkológiai szakosztályra jut el, és hoz önfeledt pillanatokat a beteg gyerekek számára. A program már régóta sikeresen működik három budapesti kórházban, azonban ezt kiszélesítve a Vodafone Alapítvány Digitális Kórházi Angyala két vidéki gyermekkórházba – a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinikára és a szegedi SZTE Gyermekgyógyászati Klinikára – is eljuttatta a virtuális kalandjátékot. 

Tovább

Mesterséges megtermékenyítést oktató szoftver virtuális valóságra és számítógépre

2021. augusztus 31. -

Elkészült a világ első, virtuális valóság szemüveget használó, hazai fejlesztésű IVF oktatási szoftvere, mellyel a mesterséges megtermékenyítést tanuló szakemberek gyorsabban és jobban készülhetnek fel feladatukra. A VR alternatívájaként, böngészőben, laptopon is futó megoldás segítségével a teljes, a petesejteket és a spermiumot érintő folyamat begyakorolható, legyen annak helyszíne egy egyetemi oktatóterem vagy egy biokémikus nappalija.

Tovább