Szűrés

A(z) ARM kulcsszót tartalmazó cikkek

Új chipkészletet mutatott be a Huawei

2019. január 22. -

A Huawei bemutatta az infokommunikációs iparág legnagyobb teljesítményű ARM (Advanced RISC Machine)-alapú processzorát, a Kunpeng 920-at. Az elsősorban energiatakarékossága és feldolgozási sebessége miatt kiemelkedő 7 nm-es chipkészlet fő feladata a Big Data, a megosztott tárhelyek és a natív ARM alkalmazások fejlődésének gyorsítása. A Huawei a Kunpeng 920 megalkotásával egy olyan ICT (Információs- és kommunikációs technológiák) iparági együttműködés részese lett, amelynek fő célkitűzése egy kölcsönösen előnyös ökoszisztéma létrehozása a számítási teljesítmény eddig nem látott mértékű megnövelésével.

Tovább

Bemutatkozott a Galaxy S5 nyolc- és a Galaxy Note 3 Neo hatmagos Exynos processzora

2014. február 27. -

A dél-koreai gyártó bemutatta a nyolcmagos, Galaxy S5-be szánt Exynos 5422 Octa processzort, mely teljesítményben 34 százalékot ver előző generációs testvérére. Emellett egy hatmagos Exynos CPU-ról is lehullt a lepel, ami a Galaxy Note 3 olcsóbb kiadásában jelenik meg először.

Tovább

XtraPhone 4.5 Q4 okostelefon az EVOLVEO-tól

2013. november 29. -

A napokban mutatta be az EVOLVEO XtraPhone 4.5 Q4 okotelefonját Magyarországon, mellyel tovább bővült hazai kínálata. A készülék a többiekhez hasonlóan szintén 4.2 Android operációs rendszerrel, négymagos processzorral és dual SIM funkcióval felvértezve érkezik.

Tovább

Jönnek a nyolcmagos processzorral szerelt mobilok

2012. november 23. -

A friss hírek szerint olyan processzoron dolgozik a Samsung, mely az ARM big.LITTLE technológiájának keretében négy Cortex-A15 és négy Cortex-A7 magot tartalmaz. Az így kapott nyolcmagos CPU brutális teljesítményt ígér, s az alacsony fogyasztású Cortex-A7 magok jóvoltából nem kell búcsút  vennünk a hosszú üzemidőtől sem.

Kulcsszavak: Samsung, ARM, CPU Tech, 8-core
Tovább