Szűrés

A(z) Magyar Vöröskereszt kulcsszót tartalmazó cikkek

A Vöröskereszt gyakorlatán a Telenor biztosította a mobilhálózati feltételeket

2018. október 2. -

Katasztrófa-készenléti és válaszadási gyakorlatot szervezett szeptember 28-30-a között Dunaújvárosban a Magyar Vöröskereszt. Az eseményen a legnagyobb hazai humanitárius szervezet munkatársain és önkéntesein kívül a partner-szervezetek és a környező országok vöröskeresztesei is részt vettek. 

Tovább

Mobilalkalmazás és a Telenor okoseszközei segítik a katasztrófa-válaszadást

2014. október 10. -

„Megáradt folyó öntött el egy települést Pest megyében, a lakosságot befogadóhelyekre menekítette a helyszínen lévő nyolc vöröskeresztes nemzeti társaság.” Szerencsére valós katasztrófáról szó sincs, csak a Magyar Vöröskereszt tartott gyakorlatot Szentendrén, ahol élesben is debütált a Telenorral közös katasztrófa-válaszadási rendszer.

Tovább

Okostelefonos app segíti a vöröskeresztes elsősegélynyújtókat a Balatonnál

2014. július 3. -

Közel háromszáz képzett vöröskeresztes elsősegélynyújtó vigyáz a strandolókra a Balatonon a nyáron. A parton dolgozó fiatalok munkáját idén már egy okostelefon applikáció segíti.

Tovább

Mobilalkalmazás segít az eltűnt személyek megtalálásában

2014. április 29. -

A Mentőkutyák Világnapján mutatta be a Telenor és a Magyar Vöröskereszt azt az új okostelefon alkalmazást, mely újszerű megközelítéssel segíti az eltűnt személyek felkutatását, a szakemberek munkáját és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek koordinációját. Az appot Aqua, a világbajnok mentőkutya és társai a gyakorlatban is tesztelték.

Tovább