Szűrés

A(z) expedíció kulcsszót tartalmazó cikkek

Oxigénpalack nélkül, G-SHOCK-kal a világ tetejére

2014. március 27. -

Klein Dávid idén tavasszal a bolygó legmagasabb pontjának elérése készül. Az expedíció április 6-án indul Budapestről, hogy két hónapos munka eredményeként elérje fő célját, a Mount Everest megmászását, oxigénpalack nélkül. Klein Dávid egyúttal a G-SHOCK magashegyi tesztelője is lesz, hiszen útja során a hegymászók részére készített GW-9400 „RANGEMAN” modell valamennyi képességét próbára teszi.

Tovább

Sikerrel zárult Ben Saunders sarkköri expedíciója – Ultrabook kísérte a sarkkutatót

2014. február 12. -

Péntek hajnalban, közép-európai idő szerint 2:15-kor Ben Saunders és Tarka L’Herpiniere sarkkutatók befejezték világrekord kísérletet jelentő útjukat az Antarktiszon, és sikeresen megismételték Robert Falcon Scott kapitány emblematikus és szerencsétlenül végződő 1910-12-es Terra Nova expedícióját. A sarkkutatók útját a nagyvilág is követhette, hála egy Intel Ultrabooknak.

Tovább

Világrekord kísérlet a Déli-sarkon Intel-alapú Ultrabookkal

2013. november 19. -

Ben Saunders és Tarka L’Herpiniere sarkkutatók megkezdték világrekord kísérletet jelentő útjukat az antarktiszi Scott’s Hutból, s a földrész széléről egészen a sarkkör legdélibb pontjáig utaznak, majd pedig onnan vissza a legújabb Intel technológia segítségével. 

Tovább