Már októberben debütálhat a rugalmas kijelzővel szerelt LG Z

Farkas Norman, 2013. október 3. 10:10

A hírek szerint nemcsak a Samsung, hanem az LG is készül egy hajlított megjelenítővel szerelt okostelefonnal, mely már ebben a hónapban bemutatkozhat a nagyközönségnek. Vajon melyik dél-koreai cég nevéhez fog fűződni az első flexibilis kijelzővel bíró mobil?

A Samsung már múlt héten megerősítette, hogy készül egy hajlított kijelzős, limitált darabszámban megjelenő mobillal, amit októberben, Galaxy Note 3 Active néven tár a nagyközönség elé. A legfrissebb infó egyébként ma, a Samsung Electronics harmadik negyedévi eredményekről szóló tárgyalásán hangzott el a jövevénnyel kapcsolatban: a vállalat vezetője elárulta, hogy már jövő héten bemutatják az innovatív eszközt.

A Samsung azonban nincs egyedül: a ZD Net forrásai szerint dél-koreai riválisa, az LG is egy hasonló, flexibilis megjelenítővel ellátott okostelefonon dolgozik, melyet LG Z vagy Z1 néven kíván bemutatni, szintén ebben a hónapban (ha ez igaz, a Sony-nak biztosan lesz néhány szava az LG névválasztásához).

 

Kíváncsian várjuk, hogy melyik gyártó mutatja be először a hajlított üdvöskéjét!

Érdemes leszögezni, hogy egyik készüléket sem gyömöszölhetjük kedvünkre, hiszen eleve csak a kijelzőjük rugalmas, amit azonban már a gyártás során a kívánt formára alakítottak, így merev panelekként szembesülhetnek velük a felhaszlók. Szóval a hajlított OLED kijelzők nem hoznak magukkal semmilyen látványos „wow effektust”, hiszen igazi előnyük a fejlett ellenálló képességükben rejlik, mely révén az őket határoló keret további vékonyodását, illetve strapabíróbb eszközök megjelenését vetítik előre.

 

 

[Forrás: Unwired View]