A Google megszünteti az IE9 támogatást

Czipperer Dia, 2013. november 6. 16:16

Alig három héttel azután, hogy megjelent az Internet Explorer (IE) 11-es verziója, a Google máris kimondta a halálos ítéletet az IE9-re.

Az Internet Explorer legújabb változata október 17-én, a Windows 8.1-gyel együtt debütált, és a Google máris lépett: bejelentette, hogy ezentúl nem támogatja majd az IE9-es verziót. Ez azt jelenti, hogy a Google alkalmazások csak frissebb verziójú IE böngészővel futnak majd, így azok a felhasználóknak, akik még 9-es verziót használnak, kénytelenek lesznek frissíteni böngészőjüket.

A Google erről értesíti majd azokat, akik érintettek az ügyben: a következő hetekben üzenetet küld arról, hogy frissíteniük kell, ha továbbra is Internet Explorer böngészőn keresztül szeretnének hozzáférni a Google alkalmazásaihoz.

Az IE9 több mint két éve, 2011. március 14-én jelent meg, és nem kötődött semmilyen különleges Windows bejelentéshez, ahogy a legtöbb IE verzió. A böngésző nagy hiánya, hogy a Microsoft csak Vista és Windows 7 operációs rendszerekkel tette kompatibilissé.

Az IE8 támogatást már korábban, tavaly szeptemberben megszüntette a Google, most pedig a 9-es verzió van soron.

 

 

Forrás: TheNextWeb.com