A Polaroid új gyerektáblagépet mutatott be

Czipperer Dia, 2013. november 11. 15:29

Idén év elején ismerhettük meg a Polaroid első gyerektabletjét, amelynek új kiadását, a Kids Tablet 2-t most mutatta be a gyártó.

 

A Polaroid új, gyermekeknek szánt táblagépét elődjéhez hasonlóan 7 hüvelykes, 1024 x 600-as kijelzővel szerelték fel, valamint 1,6 GHz-es kétmagos Cortex A9 –es processzorral látták el. A fedélzetén gyermekbarát Android 4.2-es verzió teljesít szolgálatot, valamint beépített Wi-Fivel és 1 GB RAM-mal rendelkezik. A készülék belső memóriája 8 GB, és ez SD kártyával tovább bővíthető. A készülék elő- és hátlapi kamerával is rendelkezik, mint manapság a legtöbb táblagép.

Az eszköz beépített szülői felügyeleti eszközt is tartalmaz, valamint külső megjelenését (védőburkolat) is a gyerek felhasználói „szokásokhoz” igazították. A szülő az eszköz segítségével korlátozhatja, a gyermek mely alkalmazásokhoz férhessen hozzá és melyekhez nem. A biztonságos böngészés érdekében pedig beállíthatja, hogy mely weboldalakat érhesse el a gyermek.

A készüléken egy olyan gomb is található, mellyel a kijelzőt és a gombokat is lezárhatjuk, így a gyermek egyáltalán nem fér hozzá az eszközhöz (pl. videónézés közben), így nem tudja elállítani sem az adott tartalmat.

 

 

Az eszköz több mint 70 e-könyvvel és alkalmazással érkezik, többek között a Disney, Marvel és Cartoon Network jóvoltából. Ezek között rajzoló, zenei és kamera alkalmazások is találhatók.

A készülék már elérhető az USA-ban, ára pedig 150 dollár.

 

Forrás: Gizmag.com