Januárban landolhat a piacon a Sharp táblagépe

Czipperer Dia, 2013. december 18. 16:54

Egy Windows 8.1-es tablet nagy felbontású megjelenítővel. Kell ennél több? A Sharp Meibus Pad pont ezt nyújtja a felhasználóknak, amely, ha minden igaz, jövő januárban mutatkozik be a nagyközönségnek.

Egy 10,1 hüvelykes táblagéppel készül a Sharp, amely a legfrissebb információk szerint 2560 x 1600 pixel felbontású WQXGA IZGO LCD kijelzővel rendelkezik. Ezzel a legnagyobb felbontású Windows 8.1 táblagép lehet a piacon. A készülék pixelsűrűsége 299 PPI. Ez jobb, mint az iPad Airé, amely csak 264 PPi.

Meghajtásáról egy Intel Atom Z3770 'Bay Trail' SoC processzor gondoskodik, mint a legtöbb x86-alapú Windows táblagép esetében. A készülék 64GB belső tárhellyel és 4GB RAM-mal rendelkezik, valamint beépített LTE kapcsolattal, amely a legtöbb Windows tablet esetében hiányzik.

A táblagép mindössze 9,5 milliméter vastag, és 595 grammot nyom. Fedélzetén Windows 8.1 operációs rendszer fut, amelyhez Microsoft Office Home és Business 2013 programcsomagot kapnak a felhasználók.

Egyelőre az árát még nem közölték, de várhatóan januárban jelenik meg a piacon. Reméljük, a modell nem csak a Sharp anyaországában, Japánban, hanem világszerte több helyen is elérhető lesz.

 

 

 

 

Forrás: Techspot.com