WebOS rendszerrel jönnek az LG új Smart TV-i

Kütyü Magazin, 2014. január 10. 16:16

Az LG a CES 2014 során mutatta be a nagyközönségnek legújabb Smart TV platformját. A cég tavaly márciusban vásárolta meg a Hewlett-Packardtól a webOS platformot és ezt alapul véve fejlesztette ki az új Smart felületét. A fejlesztések eredményeképp egy kényelmes és egyszerűen használható, felhasználóbarát Smart TV kezelőfelület született, melyre ráadásul rendkívül egyszerűen fejleszthetők alkalmazások.

Egyszerű csatlakoztatás, könnyű használat

Az LG 2014-ben piacra kerülő Smart TV-inek 70 százalékán már a webOS platform fog futni, ami jelentősen egyszerűbbé és felhasználóbarátabbá teszi a Smart TV élményt. Könnyű kezelhetősége révén a tartalmak keresése és megtekintése gördülékenyebb, ahogyan a készülék más eszközökkel történő összekapcsolása is, sőt, még a kezdeti beállítások is.

A webOS rendszerű LG Smart TV-k első bekapcsolásakor egy BeanBird nevű animált figura jelenik meg a képernyőn, ami segít a csatlakoztatásban, és végigvezeti a felhasználót a beállítási folyamaton. A néző a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító egyszerű megrázásával vagy az OK gombbal bármikor további tanácsokat kérhet a virtuális segítőként szolgáló madártól. A webOS azonnal felismeri a tévéhez csatlakoztatott külső eszköz típusát, és egy előugró menüben megjeleníti az opcionális használati lehetőségeket.

 

 

Azonnali elérés és egyszerű váltás a tartalmak között

A webOS egyik legegyedibb funkciója a képernyő alsó részén húzódó, oldalra görgethető új Launcher menü. A Launcher lehetővé teszi a tévéadás, a Smart felületen elérhető tartalmak és a külső eszközökön tárolt média közötti váltást anélkül, hogy ehhez vissza kellene lépni a kezdőlapra. Segítségével a felhasználók tévénézés, játék vagy böngészés közben egyéb tartalmakat is kereshetnek és letölthetnek. A tévézés közben is megnyitható Live menüben emellett a keresési, műsorajánló és csatornákkal kapcsolatos funkciók is könnyen elérhetők maradnak.

Egyszerűen felfedezhető tartalmak

Az LG szilícium-völgyi kutatóközpontjában dolgozó webOS-fejlesztőcsapat tartalomajánló szolgáltatásként alkotta meg a Today menüt, amely a közelgő vagy esetleg elszalasztott népszerű tévéműsorokra és filmekre hívja fel a figyelmet. A néző emellett a képernyő közepén vízszintesen végigfutó Today sávban a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító görgetőjét használva további izgalmas műsorokra is rábukkanhat.

 

 

Az LG webOS platformja az LG Store szerteágazó alkalmazásgyűjteményéhez is hozzáférést nyújt. Az LG Store áruházban a felhasználók kedvükre válogathatnak a Smart TV platformon keresztül elérhető legnépszerűbb tévéműsorok, filmek, 3D tartalmak és játékok között. A logikusan rendszerezett kategóriák miniatűrképe alapján gyorsan és kényelmesen kiválasztható a kívánt tartalom.

A 2014-es CES kiállításon az LG standjának látogatói január 7. és 10. között az LG legújabb OLED TV-in, 4K ULTRA HD TV-in, valamint a vállalat újévi szórakoztatóelektronikai termékcsaládjának más modelljein is megismerkedhetnek a webOS platformmal.