„Nagyképű” droidokkal rukkolt elő a HP

Farkas Norman, 2014. január 16. 17:11

A HP bemutatta új mobiljait, melyek nem is annyira mobilak. Míg a Slate 6 VoiceTab előlapján egy 6 hüvelykes HD kijelző terül el, addig a Slate 7 VoiceTab egy hasonló felbontású, 7 colos megjelenítővel büszkélkedhet. A vonzó külsejű phabletek először Indiában lesznek elérhetők.

A HP hivatalosan bemutatta vadonatúj phablet duóját, melynek két tagja a 6 hüvelykes Slate 6 és a hétcolos Slate 7 VoiceTab.

A készülékek felszereltsége sokban hasonlít, de még nem árult el minden részletet a gyártó. Annyi már biztos, hogy mindkét modell egy 5 megapixeles hátlapi és egy 2 megapixeles előlapi kamerát, két SIM foglalatot, valamint microSD kártyahelyet és 16GB kapacitású háttértárat tudhat magáénak, fedélzetükön pedig az Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot. Míg a Slate 6 „arca” egy 6 colos, 1280 x 720 pixel felbontású kapacitív érintőkijelzőben manifesztálódott, addig a Slate 7 VoiceTab előlapját egy 7 hüvelykes, 1280 x 800 képpont megjelenítésére képes képernyő uralja.

 

 

A megkapó külsejű újdonságok kijelzője körül igen vékony keret fut körbe, így nagy méretük ellenére is „telefonos” dizájnjuk van, ami nem véletlen, hiszen a HP célja pontosan az volt, hogy ötvözze bennük a telefonok és a tabletek funkcionalitását – így született a VoiceTab elnevezés is.

A készülékek várhatóan februárban landolnak a piacon, először Indiában lesznek elérhetők. A Slate 6 ára 200, a Slate 7-é pedig 250 dollár körül alakul.

 

 

[Forrás: SlashGear]