A legjobb teljesítményű kijelző a Galaxy S5-é

Czipperer Dia, 2014. április 1. 12:35

Letesztelték a nemrég bemutatkozott Samsung csúcskészülék, a Galaxy S5 kijelzőjét. A DisplayMate értékelése igen kedvező: a készülék mutatói emelik a mércét a top kijelzőteljesítményhez, és nem a hagyományos értékelési szempontok tekintetében.

A DisplayMate kijelzőtesztelő csapat élesben is kipróbálta, mit tud a Galaxy S5 megjelenítője, valóban méltó-e egy csúcskategóriás mobilhoz. A tesztek alapján úgy tűnik, nem csak állta a sarat, de számos rekordot is állított a fel a kijelzők sorában.

Raymond Soneira, a cég vezetője úgy véli, hogy a Galaxy S5 legújabb OLED megjelenítője az eddigi legjobb teljesítményű kijelző, amit valaha teszteltek. Számos területen kiemelkedő tulajdonságokkal bír: többek között a legmagasabb fényerővel, legalacsonyabb fényvisszaverődéssel, legjobb színhűséggel és korlátlan kontrasztaránnyal bír még környezeti fények esetében is.

Soneira külön kiemelte a színhűséget. Ahogy elmondta, a telefon Cinema Mode funkciója a legpontosabb színeket adja vissza, amelyet eddig bármely okostelefonon és táblagépen valaha mértek. Az egész színminőséget szintén dicsérte, habár a kiterjedt tesztjük a kontrasztot és a színeket kissé túl soknak tartotta. Viszont hozzátette, hogy a képminőség gyönyörű, még az ő tapasztalt, hiperkritikus szemeinek is.

A vezető szerint a Galaxy S5 egyfajta elmozdulást is jelezhet a szokásos kijelzőtechnológiai fejlesztések terén. A tipikus okostelefongyártók ugyanis a felbontás, a pixelszám és a méret növelésére összpontosítanak. Vagyis a felszínen az S5 kijelzője nem sokban különbözik az S4-től, ám más telejsítménymutatók tekintetében jóval túlmutat elődjén.

 

 

Forrás: CNET.com