Filléres Xiaomi tablet Retina kijelzővel

Farkas Norman, 2014. április 29. 12:35

Pletykák szerint a Xiaomi egy 7,85 hüvelykes, 2048 x 1536 képpontos Retina kijelzővel felvértezett táblagép bevezetésére készül, amit fillérekért fog árulni anyaországában.

A Xiaomi egyre vonzóbb ajánlatokkal bombázza a vásárlókat, így nem csoda, hogy az egyik leggyorsabban növekvő kínai mobilgyártóként tartják számon. Nemrég a filléres Redmi Note phabletre csaphattak le azok, akik egy kiemelkedő ár/érték arányú óriásmobilra vágytak, aztán bemutatkozott az ötletes és praktikus MiKey jack-kupak, amivel kreativitását is megcsillogtatta a vállalat (bár már létezett egy hasonló kütyü Kickstarter projekt képében), most pedig egy Retina kijelzős, mégis hihetetlenül olcsó táblagép érkezése van kilátásban.

 

 

A GizChina friss infói szerint 7,85 hüvelykes, 2048 x 1536 képpont megjelenítésére alkalmas Retina érintőkijelzővel, négymagos processzorral, 2GB RAM-mal és két kamerával hódít majd a vállalat üdvöskéje, mely cirka 160 dollárba kerül majd kártyafüggetlenül. A MIUI kezelőfelülettel felturbózott Android rendszer köré épülő tablet neve egyelőre ismeretlen, de Dusan Belic, az IntoMobile szerkesztője szerint például találónak tartja a miPad elnevezést – kíváncsian várjuk, a Xiaomi emberei hogy döntenek ebben a kérdésben.

Az elképesztő ár/érték aránya miatt várhatóan gyorsan sikertermékké avanzsáló tablet első körben Kínában lesz elérhető, később pedig egyéb ázsiai régiókban, sőt Latin-Amerikában is megjelenhet. Sajnos európai premierről nem beszéltek a GizChina forrásai, így ezzel kapcsolatban nincs infónk.

 

 

[Forrás: IntoMobile]