Nem az LG műhelyében készül a Nexus 6

Farkas Norman, 2014. június 23. 15:00

Egyenesen az LG kommunikációs igazgatójától érkezett a hír, miszerint a régóta pletykák kereszttüzében álló Nexus 6 phabletet nem a kisebbik dél-koreai gyártó készíti majd együttműködésben a Google-lel, hanem valaki más.

Úgy tűnik, az LG idén kimarad a Nexus buliból, s ezúttal valamelyik más gyártó készítheti el a Google folyamatosan fejlődő rendszerének referenciamodelljeit.

A hír az LG kommunikációs igazgatójától, Ken Hongtól származik, aki azt mondta egy interjú során, hogy általában tud a cégnél zajló munkálatokról, de a Nexus 6 fejlesztéséről nem hallott. A készüléken tehát nem az LG dolgozik, hacsak nem hagyták ki Hongot az információáramlásból, ami igencsak ironikus volna.

A vezető elmondása szerint alapvetően jó a Google-lel együtt dolgozni, de akadhatnak trükkös helyzetek a közös munka során. Például a keresőóriás határozza meg, hogy az adott modellből mennyit gyártsanak, s egy esetleges készlethiány miatt a gyártót alaptalanul hibáztatják a felhasználók. Részben emiatt az együttműködés során a gyártó túlságosan függeni kezd a Google-től, ami jelentős kompromisszumot jelent a sok erőfeszítés árán elért bevételekért cserébe.

Felmerül a kérdés, hogy ha nem az LG gyártja az idei Nexusokat, akkor vajon melyik vállalattal fog össze a Google? Nos, konkrét választ még nincs, csak találgathatunk. A korábbi jelentések szerint a keresőcég a HTC-t kérte fel a nemes feladatra, s már arról is pletykáltak, hogy a tajvaniak álmodták meg a Nexus 8 dizájnját.

Összességében csak annyi tűnik biztosnak, hogy 2014-ben nem kerül piacra LG gyártmányú Nexus készülék, az pedig egyelőre rejtély, hogy ki veszi át a dél-koreaiak helyét. Van ugyan némi utalás arra, hogy a HTC lesz a szerencsés, de túl korai lenne ezt tényként kezelni.

 

 

[Forrás: IntoMobile]