A HTC csúcsmodellek az elsők közt kapják meg az Android L frissítést

Farkas Norman, 2014. június 26. 16:46

A HTC ígérete szerint a tegnap leleplezett Android L rendszer megjelenése után 90 napon belül elérhető lesz a One M8 és One M7 mobilokra frissítés képében.

A tajvani gyártó mindenkinél jobban rápörgött az új Android L-re, ami tegnap mutatkozott be a Google I/O konferencia során. Történt ugyanis, hogy néhány órával a friss mobil oprendszer leleplezését követően a HTC bejelentést tett, miszerint minden elkövet annak érdekében, hogy az Android L a lehető leggyorsabban eljusson a One modellek fedélzetére frissítés képében.

Mivel az Android L még csak fejlesztői változatban érhető el, a gyártó arra vállalkozott, hogy miután a Google átadja neki a végleges kiadást, 90 napon belül előrukkol az azt tartalmazó szoftverfrissítésekkel a HTC One M8 és One M7 modellek számára. Érdekesség, hogy egyéb HTC mobilokat és érinthet a korai frissítés, ám azt még sajnos nem tudni, pontosan mely készülékekről lehet szó.

 

 

Mivel a HTC csúcsmobiljai az elsők között részesülhetnek a vadonatúj, több új funkciót is kínáló operációs rendszer gyönyöreiben, a gyártó sokat nőhet felhasználói szemében. Egy pozitív, több hűséges vásárlót toborzó hullám egyébként is ráférne a tajvaniakra, akik az elmúlt időszakokban nem muzsikáltak túl fényesen sem az eladások, sem pedig a bevételek frontján.

Érdemes megjegyezni, hogy nem ez az első alkalom, amikor a HTC ígéretet tesz készülékei korai frissítésére. Az Android 4.4 KitKat megjelenésekor is hasonló, elsőre kicsit „mézesmadzag szagú” bejelentéssel rukkolt elő, de állta a szavát – és minden bizonnyal most is így lesz.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]