Felsőkategóriás ZTE trió érkezett – Nubia Z7, Z7 Max és Z7 mini

Farkas Norman, 2014. július 9. 12:35

A kínai gyártó három felsőkategóriás készülékkel bővítette Nubia sorozatát, melyeket anyaországában mutatott be. A trió legerősebb tagja az LG G3 kihívójának tekinthető Nubia Z7 lett, a szintén 5,5 colos Z7 Max és az alig kisebb Z7 mini a szűkebb pénztárcájú vásárlók számára lehet érdekes, akiket amúgy hidegen hagy a QHD kijelző.

A ZTE három mobillal gazdagította portfólióját, melyek kötött egy vérbeli csúcsmodellt és két visszafogottabb tudású, de még így is a felsőkategóriában helyet foglaló készüléket találunk.

A trió legütősebb tagja a Nubia Z7, mely leginkább az LG G3-mal említhető egy lapon. A 139 x 71 x 9 milliméteres telefon előlapján egy 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel felbontású QHD kijelző terül el, ami mögé négymagos, 2,5GHz-es Snapdragon 801 processzor, 3GB RAM, 3000mAh kapacitású akkumulátor, valamint 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera sorakozik fel. Az Android 4.4 KitKat rendszer Nubia UI 2.0 felületbe öltöztetett kiadását futtató mobilból nem maradt ki a dual SIM képesség, az LTE modem és az úgynevezett Display RAM technológia sem, mely kijelző tartalmának megjegyzésével kíméli a processzort, s így az akkumulátort is. A Nubia Z7 ára 3450 jüan, azaz cirka 125 ezer forintba kerül.

 

 

A ZTE egy nagytesót is pályára állított a Nubia Z7 Max képében, mely furcsa módon ugyanakkora kijelzőt kapott, mint a Z7, ám esetében „csak” Full HD (1080 x 1920 pixel) felbontásról beszélhetünk. Nem csak a megjelenítő színvonalából faragott le a gyártó a Max modell esetében: bár a processzor maradt a négymagos, 2,5GHz-es Snapdragon 801, mellé csupán 2GB RAM-ot pakoltak. Jó hír, hogy az LTE támogatás, a 13 megapixeles hátlapi kamera és a friss Android rendszer ebben a modellben is fellelhető, az ára pedig csak a hab a tortán, hiszen 2000 jüant, azaz kb. 73 ezer forintot kell érte kicsengetni.

 

 

A legkisebb újdonság a Nubia Z7 mini nevet viseli, de nem szabad csöppségre gondolni, hiszen egy 5 hüvelykes, Full HD kijelzős készülékről van szó (tehát akkora, mint például a HTC One M8). Érdekes, de a ZTE nem aprózta el a dolgokat ennél a modellnél sem: meghajtásáról egy négymagos Snapdragon 801 processzor felel, amit 2GB RAM, 16GB tárhely, microSD kártyafoglalat, 2300mAh kapacitású akkumulátor és 13 megapixeles hátlapi kamera egészít ki. Az Android 4.4 KitKat-re épülő Nubia UI 2.0 felületet futtató telefon egyébként 140,9 x 69,3 x 8,2 milliméteres és 143 grammos, szóval egy kicsit nagyobbra sikerült a sima Z7-nél, de karcsúbb nála. Ami a mini mobil árát illeti, tessék kapaszkodni! A gyártó 1500 jüanért, vagyis kb. 55 ezer forintért kínálja Kínában. Bizony ennyiért lehet már Full HD kijelzős, Snapdragon 801 procival szerelt csúcsmobilt vásárolni.

 

 

Mindhárom újdonság kizárólag Kínában érhető el, s egyelőre nincs hír arról, hogy egyéb régiókban is fellelhetők lesznek a jövőben, ami nagy szomorkodásra adhat okot a felhasználóknak, de a ZTE is kinyithatná a szemét, hiszen ilyen szuper ár/érték arányú készülékekkel igen nagy sikert érhetne el nálunk is.



 

[Forrás: Übergizmo]