Galaxy V – 3G-s belépő a fejlődő piacokra

Farkas Norman, 2014. július 14. 13:14

Egy vietnámi üzlet oldalán bukkant fel hivatalos bemutatója előtt a Samsung belépőszintű újdonsága, a Galaxy V. A fejlődő piacokra szánt jövevény szerény technikai tudással bír, de elég olcsó ahhoz, hogy sokakat magához vonzzon.

A dél-koreai óriás műhelyében megállás nélkül folyik a munka, így szinte alig telik el egy hét anélkül, hogy ne jelenne meg egy új Galaxy mobil a színen. Legutóbb egy vietnámi bolt terméklistájában bukkant fel egy még be sem jelentett, alsókategóriás újdonság a Galaxy V képében.

A kifejezetten a fejlődő országokba szánt okostelefon kategóriájának megfelelően szerény technikai felszereltséggel bír, de még így is ideális választás lehet kezdő okostelefonosoknak. Meghajtásáról egy 1,2GHz-es processzor gondoskodik (pontos típusa és magjainak száma még ismeretlen), amit 512MB RAM, 4GB bővíthető tárhely, 3 megapixeles hátlapi kamera, 1500mAh kapacitású akkumulátor, valamit 4 hüvelykes, 854 x 480 pixel felbontású kapacitív érintőkijelző egészít ki. A 121,2 x 62,7 x 10,65 milliméteres telefonból nem maradt ki a GPS, Bluetooth (4.0) és WiFi modul sem, sőt 3G támogatást és friss Android 4.4.2 KitKat rendszert is kínál, a kétkártyás funkciók pedig már csak a habot jelentik a tortán.

A visszafogott hardverhez alacsony ár dukál, s úgy tűnik, ezt jól tudják a Samsungnál. A GSM Arena értesülései szerint ugyanis a Galaxy V várható ára 108 dollár, azaz cirka 25 ezer forint körül alakul. A kérdés már csak az, vajon eljut-e hazánkba a koreaiak új belépője, s ha igen, mégis mikor. Az biztos, hogy nem tartjuk magunkban a válaszokat, ha a birtokunkba kerülnek.

 



 

[Forrás: IntoMobile]