Sony Xperia M2 Aqua – jól felszerelt vízálló okostelefon elérhető áron

Farkas Norman, 2014. augusztus 19. 15:00

A japán gyártó bemutatta legújabb mobilját a középkategóriás Xperia M2 Aqua személyében. Az androidos újdonság – ahogy neve is sugallja – fokozottan ellenáll a víznek, így 8 megapixeles Exmor RS hátlapi kamerájával akár a vízi kalandjainkat is bátran megörökíthetjük.

 

A Sony egy új okostelefonnal rukkolt elő, mely a megfizethető árú modellek táborát erősíti. Az Xperia M2 Aqua névre keresztelt újdonság a sima Xperia M2-höz hasonlóan korrekt hardveres és szoftveres felszereltséggel rendelkezik, ugyanakkor az IP65 és IP69 tanúsítványoknak megfelelően ellenáll a pornak és a víznek is, így sok kalandvágyó felhasználó számára lehet ideális választás. A japán gyártó büszkén hangoztatta hivatalos sajtóközleményében, hogy az M2 Aqua az első fokozottan vízálló készülék a középmezőnyben, mi több, strapabírósága árszegmenstől függetlenül kiemelkedő az okostelefonok világában.

Mennyire bírja a gyűrődést?

Bár a legtöbb mobilhoz hasonlóan az Xperia M2 Aqua sem a merülés bajnoka, nem kell félteni. Az OmniBalance formatervezéssel kialakított készülék burkolata – lezárt csatlakozókkal, természetesen – hatékonyan kizárja a port és a víz behatolását is megakadályozza. Az IP65 tanúsítványnak megfelelően ellenáll a fröccsenő víznek, bármilyen irányból érkezzen is, az IP68 szabvány értelmében pedig akár másfél méter mélyen a víz alatt is vígan elvan fél órán át.

Mit tud?

A készülék gördülékeny működéséről Qualcomm Snapdragon 400 chipset gondoskodik, ami LTE modemet és egy négymagos, 1,2GHz-es processzort foglal magába. A kb. egynapos üzemidőt egy 2300mAh kapacitású akkumulátor hivatott biztosítani. A mobil előlapján egy 4,8 hüvelykes, 960 x 540 (qHD) felbontású érintőkijelző terül el, ami az IPS technológiának köszönhetően élethű képet nyújt és csínján is bánik az energiával. Ha netán szükségünk van extra üzemórákra, a STAMINA mód bekapcsolásával könnyedén hozzájuk juthatunk.

Az Xperia M2 Aqua képalkotás terén is ott van szeren; hátlapi Exmor RS for mobile érzékelővel szerelt, 8 megapixeles kamerája számára a HDR mód sem ismeretlen, ráadásul a telefon fejlett ellenálló képességei jóvoltából akár a vízben is használható. A Sony néhány érdekes alkalmazást is pakolt az egyébként Android 4.4 KitKat rendszert futtató készülék fedélzetére, melyek feldobják a fotózást. A Social Live például lehetővé teszi, hogy a különleges pillanatokat élőben sugározzuk a Facebookra, a Picture effect és az AR effect alkalmazásokkal pedig vicces animációkat adhatunk a képeinkhez, vagy retró külsőt kölcsönözhetünk nekik. A Timeshift Burst mód a rendelkezésedre áll, ha mozgó témát szeretnénk megörökíteni, és szeretnénk elkapni a tökéletes pillanatot. Ez az okos applikáció már a fényképező gomb lenyomása előtt és után is készít képeket, 2 másodperc alatt összesen 31 db-ot, így biztosak lehetünk benne, hogy nem maradtunk le a tökéletes pillanatról.

 

Mikor, mennyiért juthatunk hozzá?

A Sony sajnos nem árulta el, hogy pontosan mikor és milyen árcédulával jelenik meg hazánkban a vízálló újdonság, csupán annyi derült ki a cég közleményéből, hogy az Xperia M2 Aqua ősszel landol a magyar piacon.

A Sony Xperia M2 Aquáról szóló sajtóközleményt a következő oldalon találod!