Toshiba Chromebook 2 az IFA-n

Czipperer Dia, 2014. szeptember 3. 15:00

A Toshiba számos újdonsággal készült a berlini IFA szakkiállításra, többek között itt hullt le a lepel a Chromebook 2-ről is, amely Full HD felbontással és Skullcandy sztereó hangszórókkal gondoskodik a multimédiás teljesítményről.

Munkára és otthoni használatra is remekül használható a Toshiba most bemutatkozott notebookja, amely nem csupán a felszereltségét tekintve mondható ütős masinának, hanem a hordozhatóság szempontjából is piros pont jár neki, ugyanis mindössze 1,35 kilogrammot nyom.

Mit tud?

Full HD felbontás, 13,3 hüvelykes nagy fényerejű kijelző, Skullcandy sztereó hangszórók, Intel Celeron processzor – néhány olyan dolog, melyek a Chromebook 2-ben megtalálhatók. Azonban hiába beszélünk jó felszereltségről (lásd részletesen a specifikációknál), ha nem strapabíró a masina. Nos, a Chromebook 2 üzmeideje viszont magáért beszél, ugyanis egyetlen töltéssel akár 11,5 órát is kibír HD felbontásnál, Full HD-nál pedig 9 órán keresztül kitart.

A készülék fedélzetén Google Chrome operációs rendszer teljesít szolgálatot, mely gyorsan betöltődik, a Chrome Web Store alkalmazásboltban pedig számos szoftver rendelkezésre áll. A Google a masinához 100 giga tárhelyet is ad, így Wifin keresztül felhőbe küldhetők a fontos fájlok. Mivel Android rendszerű készülékekkel kompatibilis, így minden további nélkül lehet megosztani és szinkronizálni a tartalmakat a mobileszközök és a Chromebook között.

A vezetékes adatvitelhez pedig az USB 3.0 portot használhatjuk, amely nem csak gyorsabb a hagyományos 2.0-nál, hanem Sleep-and-Charge funkcióval is rendelkezik, így akkor is lehet tölteni rajta mobileszközt, ha a gép éppen alvó állapotban van.

A Toshiba Chromebook 2 jövőre, az első negyedévben kerül piacra Európában.

Termékjellemzők: