Rekordszámú előrendelés érkezett az új iPhone-okra

Czipperer Dia, 2014. szeptember 17. 10:10

Az első 24 óra alatt több mint 4 millió iPhone 6 és iPhone 6 Plus készüléket rendeltek meg. Ez az Apple eddigi legjobb kezdése az iPhone-okat tekintve.

Máris viszik, mint a cukrot az új iPhone-okat. Az Apple rekordszámú előrendelésről számolt be, hiszen az 5-ös széria modelljei is csak fele ekkora érdeklődést tudtak generálni.

A vállalat tájékoztatása szerint egy nap leforgása alatt 4 millió telefont rendeltek meg, míg az előző modellek esetében csupán 2 millióra rúgott ez a szám.

Egyelőre még nem mindenki kapja kézhez új telefonját. Az Apple igyekszik sok megrendelést már most pénteken teljesíteni, viszont lesznek olyanok, akik csak októberben kapják meg a mobilt. Ennek oka pusztán annyi, hogy jóval több rendelés érkezett, mint amennyi készülék van készleten.

A márkakereskedésekbe is a héten, pénteken érkeznek a telefonok az Egyesült Államokba, Kanadába, Ausztráliába és néhány más országba is. Az USA-ban már a mobilszolgáltatók (T&T, Sprint, T-Mobile, Verizon Wireless) és néhány viszonteladó partner is elkezdi az árusítást ezen a napon.

A nagy érdeklődés hátterében több elemző szerint is az áll, hogy a vállalat nagyobb kijelzővel látta el készülékeit: egy 4,7 és egy 5,5 hüvelykes modellt hozott forgalomba. A legnagyobb kereslet a nagyobbik telefonra mutatkozik.

 

 

Forrás: MTI.hu