Majdnem megtriplázódtak az iPhone 6 eladások

Czipperer Dia, 2014. szeptember 23. 09:00

Az elmúlt három napban tízmillió iPhone 6 és iPhone 6 Plus okostelefont adott el az Apple. Az első 24 órában ez a szám még csak 4 millióra rúgott, amely szinrtén rekordnak számít a .

Két évvel ezelőtti 2 millió előrendelés érkezett az akkori modellekre az első napon, ez a szám most 4 millió volt. Három nap alatt pedig ennek két és félszeresére növekedtek a számok.

Hétvégén szintén ilyen erős mutatókat várnak. Piaci elemzők szerint az előrendelések számából már lehetett arra következtetni, hogy az első hétvégén 10 millió körül lesz az eladások száma, de ezt már – ahogy Tim Cook is kifejtette – most meghaladta készülékek népszerűsége. A tavalyi évben 9 millió iPhone-t adtak a megjelenést követő három napban, így a mostani számok valóban az eddigi legerősebb, rekordszámú mutatónak tekinthetők.

Szeptember 19. óta kaphatók az iPhone-ok 10 országban. Egy hét alatt további országokkal bővül az elérhetőség, szeptember 26-áig ugyanis további 20 országban válik elérhetővé. Ám a cél ennél sokkal nagyobb. A cupertinói vállalat elképzelése szerint év végén összesen 115 országban akarja árulni új termékeit.

 

Fotó: Mijaucsi Ken, a japán Softbank távközlési és mobilszolgáltató konszern alelnöke  megöleli az első vásárlót az iPhone 5S és az iPhone 5C árusításának megkezdésekor egy tokiói Apple-üzletben 2014. szeptember 19-én. (MTI/AP/Kambajasi Sidzuo)
 

 

 

Forrás: MTI